Vadim Tudor dă o impetuoasă reprezentație de adio

| 14 noi, 2013

Maestrul conflictelor politice și de orice altă natură, care s-au întins pe cele două decenii de democrației românească incipientă, Corneliu Vadim Tudor, dă o ultimă mare reprezentație, chemat ”la bară”, de această dată de ANI.

Inspectorii de integritate îl suspectează pe tribun în legătură cu banii pe care i-ar avea în bănci din străinătate și despre care n-a suflat o vorbă până acum în declaraţia de avere. Suspiciunile ANI au fost trezite de o informaţie potrivit căreia Corneliu Vadim Tudor ar fi mai bogat cu 3,45 de milioane de euro, puși la păstrare într-o bancă din Olanda.

Conflictul cu ANI are precedent, instituția trimițând încă din 2011 un dosar către parchetul ICCJ, dosar în care îl acuză pe tribunul Vadim de fals în declarații. În urma acestei acțiuni, dosarul menționat a rămas blocat undeva pe traseu, dar a reușit să dea naștere altuia, câștigat de Horia Georgescu care a pus executorii să recupereze de la Vadim despăgubirea de 5.000 de euro, obținuți în instanță pentru jigniri. Și dacă tot am ajuns să vorbim despre jigniri, în care tribunul eliminat de PRM este expert, să menționăm doar că, deocamdată Vadim Tudor țipă în legătură cu cercetările ANI doar la ziariști și-l acuză pe fostul senator liberal Sorin Roșca Stănescu. Chiar și așa, rugat să explice cum este plătit de Parlamentul European dacă nu are conturi bancare nici în țară nici peste hotare, Vadim Tudor a numit investigația o anchetă ”gestapovistă” și a continuat amenințându-i pe ziariștii curioși că le va ”rupe gâtul”.

Pe ultima sută de metri ai activității sale politice, Corneliu Vadim Tudor face ceea ce a făcut mereu și ceea ce știe mai bine, adică scandal. De remarcat că, pe măsură ce ancheta ANI va avansa, mânia tribunului nu va întârzia să identifice următorul ”beneficiar” al invectivelor de care europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor nu a dus cu adevărat lipsă niciodată în peste două decenii de activitate politică, adeseori frenetică. Ne întrebăm de cât timp are nevoie acesta pentru a-și ”calibra” discursul împotriva președintelui Traian Băsescu, pe care este inevitabil să nu-l atace cât de curând, ca stăpân al serviciilor și artizan al anchetelor care l-au luat în vizor. Cum îl cunoaștem cu toții, europarlamentarul proscris va fi un actor deloc grăbit, care va continua să vocalizeze intens partitura mult timp după ce cortina va fi căzut pe scena ultimei sale reprezentații politice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ