ANI: Judecătoarea Antonela Costache, judecată pentru corupţie, nu poate justifica 160.000 euro

| 05 noi, 2013

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că judecătoarea Antonela Costache, de la Tribunalul Bucureşti, nu poate justifica suma de 707.925 lei (aproximativ 159.442 euro), reprezentând o diferenţă nejustificată între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei de magistrat, octombrie 1996 - 31 decembrie 2012.

Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 707.925,2 Lei (aprox. 159.442,61 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către COSTACHE ANTONELA-ANEMARY, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției de judecător (octombrie 1996 - 31 decembrie 2012), anunţă instituţia într-un comunicat de presă.

Antonela Costache, în prezent suspendată din funcţia de judecător, este trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

De asemenea, au fost identificate elemente privind posibila încălcare a legislaţiei fiscale de către COSTACHE CONSTANTIN (fostul soț al acesteia) cu privire la veniturile obținute conform extraselor bancare și nedeclararea la Administrația Finanțelor Publice.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către COSTACHE ANTONELA-ANEMARY în perioada exercitării funcţiei judecător.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat și Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în vederea stabilirii obligaţiilor fiscale referitoare la veniturile realizate de către fostul soț al persoanei evaluate.

COSTACHE ANTONELA-ANEMARY a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ