Judecătoarea Antonela Costache a fost eliberată din arest

| 26 apr, 2013

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea judecătoarei Antonela Costache de eliberare provizorie sub control judiciar, în dosarul în care este acuzată că ar fi luat mită pentru intervenţii în dosare. Decizia nu este definitivă.

În timpul eliberării provizorii, Antonela Costache este obligată "să nu se apropie de sediul Tribunalului Bucureşti şi să nu se apropie de niciuna dintre persoanele implicate în prezenta cauză (denunţători, martori, experţi)", potrivit deciziei instanţei.

Totodată, Antonela Costache va fi obligată să nu părăsească Bucureştiul şi judeţul Ilfov fără încuviinţarea instanţei.
Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti sunt în arest preventiv din 15 martie, fiind cercetate pentru luare de mită şi trafic de influenţă pentru soluţii în mai multe dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu, fost Staicu.

Ele au fost suspendate din funcţiile de la Tribunalul Bucureşti de către Consiliul Superior al Magistraturii. Alături de judecătoarele Dinu şi Costache au fost arestaţi Marian Stancu, fratele lui Dinel Nuţu, avocaţii Ileana Răducan, Daniel Costel Petre, precum şi Marian Vasile, Angela Cîrlan, Marius Neagu şi Ionela Carmen Dăncuţă, pentru dare de mită sau cumpărare de influenţă.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în acelaşi dosar sunt cercetaţi Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, şi Daniela Petre, soţia avocatului Daniel Costel Petre.

Judecătoarele Dinu şi Costache sunt suspectate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu şi pentru a interveni şi în alte dosare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ