DNA: Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu, trimise în judecată

| 08 iul, 2013

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie le-au trimis în judecată pe judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu, acuzate de luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA, Viorica Dinu, aflată în stare de arest preventiv, judecător la Tribunalul Bucureşti - Secţia penală (nu mai deţine funcţia de magistrat în urma demisei), este acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat, cinci infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată (2 acte materiale) şi trei infracţiuni de luare de mită, iar Antonela Costache, aflată în arest preventiv, judecătoare la Tribunalul Bucureşti - Secţia penală (în prezent suspendată din funcţie), este acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi trei infracţiuni informatice.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Daniel Costel Petre, avocat în Baroul Bucureşti, soţia acestuia, Daniela Petre, Marian Staicu, fratele lui Dinel Nuţu (fost Staicu), Ileana Răducan, avocat în Baroul Dolj, soţul acesteia, Bogdan Marian Bobocel, Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, Iulia Neamţu, grefier la Tribunalul Bucureşti.

De asemenea, au fost trimişi în judecată Angela Cârlan, Leon-Marius Neagu, Marian Vasile Tudor, Marian Catrin, Carmen Ionela Dăncuţ, Nicolae Petrişor, fost Duduianu, zis 'Cristofor', Ştefan Mincă, zis 'Rosovelt', Dinu Laurenţiu, zis 'Gore', Petrică Bogdan Bagoli, Dragoş Dumitrescu, Silviu Constantin Amza, Cornel Lucian Enculescu, Tony Viorel Iaparnicu şi Dragoş Pandele.

DNA susţine că, în cursul anului 2011, Dinu Viorica şi Antonela Anemary Costache, judecătoare la Tribunalul Bucureşti, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat Daniel Petre (avocat), Angela Cîrlan şi Sorin Vasilescu (grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti), în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară şi informatice, urmărindu-se obţinerea de beneficii materiale.

Gruparea era sprijinită de Neagu Leon-Marius, Tudor Marian-Vasile, Petre Daniela şi Neamţu Iulia.

În acest context, mituitorii sau cumpărătorii de influenţă accesau, în mod direct sau prin alte persoane interpuse, gruparea infracţională.

Judecătoarele se foloseau de calitatea de magistraţi pentru a promite pronunţarea hotărârilor judecătoreşti dorite de mituitorii sau cumpărătorii de influenţă, în cazurile în care erau învestite să judece respectivele cauze penale.

Astfel, Antonela Costache apela la prerogativele sale de preşedinte de secţie (la data faptelor) şi, în conlucrare cu grefierii Sorin Vasilescu şi Iulia Neamţu, asigura manipularea sistemului informatic ECRIS, astfel încât să fie eludată repartizarea aleatorie, iar dosarele vizate să fie distribuite la completele de judecată din care făceau parte cele două judecătoare ori la alte complete considerate favorabile.

De asemenea, Viorica Dinu se prevala de pretinsa influenţă pe care susţinea că o are asupra unor judecători de la Curtea de Apel Bucureşti, pentru obţinerea unor soluţii favorabile.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ