Războiul Băsescu - SRS continuă cu un nou proces

| 05 noi, 2013

Cândva amici, Sorin Roşca Stănescu şi Traian Băsescu îşi spală mai departe rufele în public. Războiul Băsescu - SRS continuă cu un nou proces, intentat de preşedinte fostului gazetar pentru afirmaţii calomnioase.

Senatorul PNL îl acuză deschis pe şeful statului de luare de mită pentru lobby-ul făcut proiectului Roşia Montană. În replică, Băsescu s-a plâns instanţei că mandatul său este ameninţat de astfel de declaraţii. Preşedintele îi cere liberalului daune morale în valoare de 100 de lei, achitarea cheltuielilor de judecată şi apartia hotărârii instanţei în două publicaţii centrale. În plus, Băsescu solicită magistraţilor să-l interogheze pe SRS, dat fiind faptul că acuzaţiile sunt foarte grave în contextul dezbaterii legii pe proiectul Roşia Montană.

Acţiunea şefului de la Cotroceni nu a calmat spiritele, dimpotrivă. SRS a realuat marţi ofensiva la adresa lui Băsescu de la tribuna Parlamentului. Acesta revine cu detalii picante afirmând că Băsescu are mai multe conturi în Seychelles (un paradis fiscal renumit), iar banii provin de la o serie de corporaţii precum Asia Invest, Newmont Mining Corporation, Grupul Tester, Westport Communications, Upetrom Trading, Astalvi, Technostrate şi RCS-RDS. SRS insistă pe legătura dintre compania de condusă de omul de afaceri bihorean Zoltan Teszari (RCS-RDS) şi Traian Băsescu. Senatorul face o conexiune logică, între cei doi există o relaţie tacită în jurul postului Digi 24, o televiziune care se poartă cu mănuşi cu şefului statului şi apropiaţii săi.

În expunerea sa, SRS nu uită să prezinte şi traseul banilor, scenariul pare rupt mai degrabă dintr-un film cu James Bond. Fostul gazetar nu este străin de practicile serviciilor secrete, dar el a fost calificat în turnătorie la Securitate, nicidecum în indentificarea unor operaţiuni de transfer de bani negri. De cealaltă parte, marinarul de cursa lungă a recunoscut că dădea cu subsemnatul la întoarcerea în ţară. Presa a dezvăluit că fraţii Băsescu (Mircea Băsescu, mezinul, a lucrat tot pe mare) erau dibaci în gheşefturile pe care le făceau pe timpul lui Ceauşescu.

Divorţul celor doi prieteni amintiţi mai sus s-a produs în august 2005, când Băsescu mărturisea că a fost şantajat şi ameninţat de SRS că să intervină în dosarul lui Dinu Patriciu. A fost ziua care a declanşat războiul SRS - Băsescu. Cu toate că asemănările sunt mai mari decât deosebirile, pentru cei doi nu se potriveşte zicala Corb la corb nu-şi scoate ochii…

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ