Băsescu: Mişcarea Populară cere revenirea Legii Educaţiei la forma în care a fost promovată în mandatul lui Funeriu

| 08 dec, 17:06

Mişcarea Populară solicită Guvernului anularea actelor normative care au condus la "deteriorarea" calităţii Legii Educaţiei şi revenirea actului normativ la forma în care a fost promovat în mandatul ministrului Daniel Funeriu, a anunţat preşedintele MP, Traian Băsescu, marţi, într-o conferinţă de presă.

"Legat de Legea Educaţiei şi doctorate abordarea noastră este mai simplă. Mişcarea Populară cere noului Guvern să anuleze actele normative care au deteriorat calitatea Legii Educaţiei aşa cum ea a fost concepută de comisia prezidenţială condusă de profesorul Miclea şi promovată de ministrul Educaţiei, domnul Funeriu. Este o ordonanţă de urgenţă care introduce vreo 90 şi ceva de modificări, plus alte acte normative care au afectat în mod deosebit calitatea învăţământului universitar, precum şi calitatea doctoratelor. (...) Deci, la Educaţie, revenirea la forma iniţială a Legii Educaţiei şi problema doctoratelor", a declarat Traian Băsescu, la finalul Comitetului Executiv Naţional al MP. 

El a adăugat totodată că, în cazul în care premierul Dacian Cioloş vrea să arate că are exigenţe şi Guvernul lui este "unul corect, cinstit, fără pată", ar trebui "să-l expedieze pe ministrul de Interne, Tobă, direct înapoi de unde a venit, la Poliţie, şi nu în Guvern". 

"Tobă a făcut un plagiat mult mai urât, mai grosolan decât cel al lui Victor Ponta. Sigur, o abordare interesantă ar fi dacă cineva s-ar apleca asupra doctoratelor conduse de doctorul Gabriel Oprea. Am văzut şi eu lista de generali, politicieni care au săvârşit lucrările de doctorat sub îndrumarea intelectualului de renume mondial Gabriel Oprea şi cred că ar trebui dată o atenţie deosebită acestor doctorate. Am observat că instituţiile de forţă, cu predilecţie, şi-au selectat doctorii dintre cei aduşi pe culmile ştiinţei de Gabriel Oprea", a susţinut Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 dec, 20:26
Cristian andrei
Hai sa ne luam de Oprea ca are cam mult in sondaje....cam asa e politica in Romania cum apare unul bun cum hai sa il tavalim....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ