Traian Băsescu: MP și-a propus la alegerile locale să obțină 10-12% din voturi

| 13 dec, 12:26

Traian Băsescu a declarat că nu și-a asumat calitatea de președinte al Mișcării Populare cu scopul de a-și atinge anumite obiective politice personale, ci pentru a lăsa în urma sa un partid care să răspundă eficient cerințelor actuale ale electoratului, o formațiune care să-și propună pentru 2024 obținerea celei mai înalte funcții în stat.

''Eu nu sunt președintele partidului pentru că mai am aspirații politice personale. Ceea ce-mi doresc foarte mult este să las în urma mea un partid performant, un partid care să poată răspunde comandamentelor de astăzi ale electoratului din România și ale României în general. Și care să înceapă un ciclu politic odată cu alegerile din 2016 pe care să-l prelungească către 2024, aspirând la funcția de președinte al României. Este un obiectiv pe termen lung, care depinde foarte mult de rezultatele pe care le veți obține în 2016 la locale și parlamentare și care v-ar da posibilitatea să consolidați partidul în perioada 2016 — 2020 în așa fel încât în 2024 să vă propuneți cele mai înalte obiective politice'', a afirmat duminică Traian Băsescu, în deschiderea lucrărilor Consiliului Național al Mișcării Populare, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, MP și-a propus la alegerile locale să obțină 10-12% din voturi.

Citește și:  Băsescu: Mişcarea Populară cere revenirea Legii Educaţiei la forma în care a fost promovată în mandatul lui Funeriu

''Noi ne-am propus pentru alegerile locale un vot politic de 10 — 12%, ceea ce ne-ar crea premise pentru ca la legislative să obținem 15% — 20% din voturile electoratului. Chestiunea aceasta nu se poate rezolva fără să avem structuri organizatorice consistente. De aceea insist ca obiectivul zero în momentul de față să fie crearea de structuri, în mod deosebit în mediul rural'', a spus Traian Băsescu.

În opinia sa, obținerea unui scor de 15 — 20% la alegerile parlamentare ar reprezenta o performanță pentru un partid nou.

Președintele MP le-a cerut liderilor de organizații județene să fie deschiși în mod special către oameni care nu au mai făcut politică până în prezent.

''Vă cer extrem de apăsat să deschideți organizațiile. Avem 85% dintre membrii partidului care sunt oameni noi, tineri, care nu au mai făcut politică, dar, dacă vrem să ajungem un partid de 15-20% la legislative, fără a fi un partid deschis, ne înșelăm. De aceea, apelul meu către președinții de organizații este: deschidere totală în mod deosebit către oameni noi, care vor să intre în politică'', a transmis Băsescu.

El a propus, totodată, pentru a apropia tinerii de partid, ca Organizația de Tineret a MP să aibă poziția a doua pe listele de candidați la Camera Deputaților.

''Sigur, vor fi organizații unde vor fi pe locul I dacă sunt valoroși și îndeplinesc criteriile, dar în mod automat locul II trebuie alocat Organizației de Tineret. Dacă nu locul I, locul II, pentru a stimula apropierea tinerilor de partid'', a mai declarat Băsescu.

La lucrările Consiliului Național al MP participă, alături de liderii din conducerea centrală a partidului, președinții de organizații județene.

Tot duminică, va avea loc Congresul de înființare a Organizației de Tineret a Mișcării Populare în cadrul căruia va fi ales președintele tinerilor și echipa de conducere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 dec, 21:09
Baspunar
Cel mai informat om din stat
Şantaj Băsescu, se declara „cel mai informat om din stat. … ” Banditismul de stat marca Șantaj Băsescu şi gagica lui Nuti Udrea. Încep să iasă la iveală fapte că Şantaj Băsescu a patronat un sistem de corupție fără precedent în România. El, care se dădea campionul luptei anticorupție, era în poziția de capo di tutti capi. Uniţi în cuget şi în interesele neruşinate ale P.D.-L. corupt cu securişti, profitori, pupincurişti, fascişti … Cine-i mai crede pe Șantaj Băsescu şi gaşca de trepădușii băsiști ori e prost, ori nu gândește!
21 dec, 11:26
Dan Popescu
si care e stirea bomba???????????????Sa fac ceva pe sirile voastre bomba de rahat!!!!!!!!!!!!!!!dezinformati oamenii asta faceti,Titluri de tot rahatul doar poate asa va mai citeste cineva stirile bomba panaramele dracului ce santeti

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ