Traian Băsescu: BOR a dobândit o oarecare aroganţă, care nu e specifică ortodoxiei şi e un păcat

| 07 dec, 09:18

Traian Băsescu a declarat duminică seara, la B1 TV, că finanţarea Bisericii din bugetul de stat este exagerată, mai ales că acestei instituții nu îi este impozitat nimic.

Traian Băsescu a mai precizat că, în opinia sa, cei aflați la vârful Bisericii Ortodoxe Române afișează un lux care, uneori, este chiar indecent, iar aroganța unora dintre liderii Bisericii nu caracterizează ortodoxia. Pe de altă parte, mai consideră Băsescu, nu este corect să se întrerupă finanțarea pentru proiectele deja demarate și la care au fost dați bani din buget până acum.

"În principiu, cred că e o finanțare exagerată dacă mă uit la luxul afișat de liderii Bisericii Ortodoxe Române. Rog să fiu scuzat, dar mi se pare prea mult și în unele momente chiar indecent. Mi se pare prea mult în condițiile în care nimic nu e impozitat Bisericii. Am înțeles că Preafericitul Daniel a zis că trebuie să se restituie proprietățile confiscate. A uitat să ne spună de când, că dacă o luăm din timpul lui Cuza, ţara aia nu mai e. Acum e altă țară. Dacă e vorba despre confiscarea de pe vremea comuniştilor, cred că s-au făcut destule restituiri și a fost o compensare și cu salarizarea clerului de către bugetul de stat. Părerea mea e că BOR a dobândit, nu vorbesc de preoții de rând care mulți sunt amărâți, o oarecare aroganță, care nu e specifică ortodoxiei și e un păcat", a declarat Traian Băsescu, în emisiunea X-Press, de la B1 TV.

"Sunt un om care crede. Când mi-a fost greu, cu sau fără preot, și la bord nu am avut un preot, la Dumnezeu m-am rugat. Pe de altă parte, mi se pare incorect. Sunt investiții începute finanțate de la buget și nu-i poți lăsa cu investiția în aer", a mai spus Traian Băsescu.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ