Sfântul Sinod al BOR ar putea lua în discuție inițiativa mitropolitul Banatului privind familia creștină

| 06 ian, 21:48

Sfântul Sinod al BOR ar putea lua în discuție săptămâna viitoare inițiativa mitropolitului Banatului, Ioan Selejan, privind strângerea de semnături în vederea modificării Constituției în sensul stipulării clare că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat că decizia strângerii de semnături nu aparține Patriarhiei Române.

"E o inițiativă a ÎPS Ioan al Banatului, care, evident, a fost preluată în cercurile bisericești. E o reacția firească, la un fenomen îngrijorător din punct de vedere creștin care se petrece în anumite țări. Așteptăm Sinodul care, eventual, va discuta și vom comunica oficial o poziție a Bisericii Ortodoxe Române", a subliniat Bănescu, conform Agerpres.

Potrivit stiri.tvr.ro, mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, le-a cerut credincioșilor prezenți la slujba de Crăciun să susțină o inițiativă de modificare a articolului din Constituție care se referă la familie, mai exact, să precizeze clar că familia este uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Citește și:  PREOŢII din Botoşani cer susţinerea campaniei BOR de modificare a Constituţiei împotriva căsătoriilor homosexuale

Sursa citată precizează că , "o organizație neguvernamentală, Coaliția pentru Familie, a demarat o campanie de strângere de semnături pentru schimbarea articolului 48 alineatul 1 din legea fundamentală, care stabilește că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți".

"O astfel de prevedere ar bloca orice încercare a comunității gay de a obține legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex. Ideea modificării Constituției României nu este nouă", menționează stiri.tvr.ro.

Într-o postare de marți de pe site-ul Agenției Bazilica a Patriarhiei Române, intitulată "Patriarhul României îndeamnă la susținerea familiei tradiționale, formată din bărbat și femeie", se afirmă că "familia tradițională are dreptul și datoria de a-și proteja propria identitate, demnitate și continuitate".

"Astăzi crește numărul celor care tratează căsătoria ca fiind un simplu contract sau parteneriat între două persoane de gen diferit sau de același gen. Însă parteneriatele sociale sau de conviețuire între persoane nu pot fi asimilate familiei tradiționale și orice atentat la identitatea tradițională a acesteia constituie o inovație artificială care nu poate purta numele realității naturale de care se îndepărtează. Prin urmare, diluarea valorilor familiale tradiționale sau înlăturarea diferențelor între această familie și alte tipuri de uniuni, în numele drepturilor omului și al egalității, subminează familia naturală ca temelie a societății umane. De aceea, familia tradițională are dreptul și datoria de a-și proteja propria identitate, demnitate și continuitate.", sublinia patriarhul Daniel, într-o cuvântare rostită la deschiderea întrunirii CROCEU (Comitetul Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană), din 16 mai 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ