Băsescu, despre infecţiile din spitale: Domnilor miniştri ai Sănătăţii, nu vă faceţi că nu ştiaţi din 2008

| 03 dec, 15:49

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că a atras atenţia responsabililor din Sănătate încă din 2008, prin Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniul sănătăţii publice, asupra pericolelor la care sunt supuşi pacienţii din spitalele româneşti prin intervenţia necorespunzătoare la nivelul unităţilor medicale în cazul apariţiei unor infecţii nosocomiale.

"Domnilor miniştri ai Sănătăţii: nu vă faceţi că nu ştiaţi din 2008. Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniul sănătăţii publice din România - 2008: 'Asistenţa medicală spitalicească din România nu se bazează pe ghiduri sau protocoale, iar furnizarea serviciilor şi rezultatele obţinute nu sunt evaluate şi monitorizate corespunzător, activitatea spitalelor nefiind decât sporadic supusă auditului şi evaluării clinice. În aceste condiţii, infecţiile nosocomiale revin periodic, cu consecinţe ce merg până la decesul pacienţilor şi, în special, al celor mai sensibili - nou-născuţii şi vârstnicii. O altă metodă de îmbunătăţire a calităţii larg utilizată pe plan internaţional - acreditarea spitalelor - nu este pusă în practică în ciuda prevederilor legale atât din 2006, dar şi din 1999' ", a scris Traian Băsescu, joi, pe Facebook. 

Trei persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv care au fost internate la Spitalul de Arşi din Capitală au murit din cauza infecţiilor, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Adrian Stănculea. 

"Am avut 26 de bolnavi internaţi în spital, din care au decedat şase, iar care au decedat aproape sigur din cauza infecţiilor sunt trei bolnavi", a afirmat medicul. 

El a spus că pacienţi au decedat şi în străinătate şi a menţionat că mulţi dintre bolnavii care au plecat de la Spitalul de Arşi au plecat cu culturi sterile. 

"Mulţi bolnavi care au plecat de aici au plecat cu culturi sterile de la noi. E drept că după aceea unele dintre culturi, înainte de a pleca, s-au pozitivat. La patru zile arăta că acolo există un grad de contaminare, dar există diferenţe între contaminare şi infecţie. Ceea ce le-a ieşit lor poate să arate că este contaminare, nu neapărat infecţie", a explicat Adrian Stănculea. 

Potrivit acestuia, la Spitalul de Arşi există un grad de infecţie spitalicească în limite "acceptabile".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ