Pronunțarea sentinței în dosarul Mircea Băsescu, amânată după Revelion

| 21 dec, 11:09

Tribunalul Constanța se va pronunța luni, 4 ianuarie, în dosarul de trafic de influență al lui Mircea Băsescu și Marian Căpățână. Procurorii au cerut o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru fratele fostului președinte Traian Băsescu și vor să confiște 250.000 de euro de la el.

Magistrații Tribunalului Constanța au amânat, luni, pentru 4 ianuarie, pronunțarea sentinței în procesul lui Mircea Băsescu și al lui Marian Căpățână, în care cei doi sunt acuzați de trafic de influență și complicitate la trafic de influență, în dosarul în care sunt implicați membri ai familiei lui Bercea Mondial.

Sentința pe care o vor da judecătorii poate fi atacată la Curtea de Apel.

La ultimul termen de judecată în proces, procurorii DNA au cerut instanței aplicarea de pedepse la închisoare cu executare pentru ambii inculpați, în cazul lui Mircea Băsescu fiind solicitată pedeapsa maximă prevăzută de lege.

Totodată, DNA a cerut confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Băsescu și de 350.000 de euro de la Căpățână.

Avocații lui Mircea Băsescu au solicitat achitarea clientului lor, susținând că nu există probe din care să reiasă că a făcut trafic de influență, iar în cazul unei condamnări au cerut să fie cu suspendare sub supraveghere.

Citește și: Veste proastă pentru Mircea Băsescu în prag de sărbători. DNA cere PEDEAPSĂ MAXIMĂ în dosarul cu membrii clanului Bercea

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență, iar în luna noiembrie a aceluiași an a început derularea procesului.

După ce au fost cercetați în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu și, ulterior, cu cea a controlului judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

15 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 dec, 09:43
Gabriel
In ultimii 10 ani Romania a fost condusa de un talhar cu familie mare si i-a bagat pe toti in afaceri ilegale sub protectia unor persoane importante din servicii. Presedintele Iohanis ar trebui sa ceara o ancheta asupra modului in care Basescu si membrii familiei sale au fost protejati si nici azi nu sunt cercetate in mod serioas faptele de coruptia ale acestora si DNA-ul actioneaza timid. Din cauza lui Basescu tara a saracit si s-a indatorat intrand in criza economica profunda, practic am fost vanduti pentru ca acest zbanghiu sa ramana la Cotroceni.
27 dec, 20:48
romanul,fost manipulat
despre gasca talharilor si banditilor
Vai de capul satului cu protectori talhari ai :talharilor si jegmanitorilor si jefuitorilor,vanzatorilor si tradaorilor,cum zicea Eminescu>>cine a indragi strainii mancaiar inima cainii si casa niernicia si viata pustiirea>>
27 dec, 20:45
romanul,fost manipulat
despre gasca talharilor si banditilor
Vai de capul satului cu protectori talhari ai :talharilor si jegmanitorilor si jefuitorilor,vanzatorilor si tradaorilor,cum zicea Eminescu>>cine a indragi strainii mancaiar inima cainii si casa niernicia si viata pustiirea>>
25 dec, 20:48
stepimar
bani din prima luna
Oriunde priviţi, vedeţi oameni din toate categoriile – tineri şi vârstnici, de culoare şi albi, educaţi şi needucaţi – realizând lucruri extraordinare şi contribuind semnificativ la progresul societăţilor în care trăiesc. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]
25 dec, 14:04
Illu Minatu
Ko lind
Aho, aho, copii si FRATI, / Printre boi v-amestecati / Si cuvantul mi-ascultati: / A plecat mai an, badica Traian; / Pe scari el ne-a adunat, / Interviu la toti ne-a dat. / In "Zarea" lung s-a uitat, / Ca s-aleaga loc curat, / De arat si semanat. / Nuti chiar l-a ajutat. / Ta, ta, ta, caprita, ta, / Uite ursu'n urma ta. / Se numeste DNA. / Uite Ursu si Zamfir, / Ca ti-a ramas doar un fir... / Uite Ursu si Ciuvica, / Oare chiar nu-ti este frica ? / Va veni curand ALRO, / Situatia-i maro(n). / Acum in prag de nou an, / Guvernul Soros Dacian, / Vrea sa prepare Ciolan: / Revenirea la "pamanturi", / La retrocedari, taieri, / De paduri si de averi. / Multinationalele, redeventele, / Licitatiile, achizitiile / Si tot asa mai departe, / Vor face la baieti parte. / Si de vrei si de nu vrei, / Vei munci pentru "2 lei" ! / C-asa'u vrut cei ce activ, / Au "lucrat" la Colectiv... Am apucat pe un drum, / Multi buhai profita-acum. / Opriti roata mai FLACAI, / C-aveti PREA MULTI zurgalai !!! / Nu mai manati, mai ! / ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ