Traian Băsescu, mesaj pentru tinerii din Mişcarea Populară: A venit vremea voastră. Generația mea a făcut ce a putut

| 13 dec, 14:17

Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, le-a transmis duminică tinerilor din formațiunea sa că este timpul ca o nouă generație de politicieni să îi reprezinte pe români, având ca obiectiv principal modernizarea României, transmite Agerpres.

"Așa cum arată sala acum va arăta forța prezentului, dar mai ales forța viitoare a acestui partid. Ce este în sală acum este viitorul partidului. Eu sunt doar prezentul vremelnic. Partidul va trebui imediat ce este posibil să intre pe mâna voastră, pentru că generația mea a făcut ce a putut, a făcut și bune, și rele, și-a atins obiectivele majore, adică țara este în NATO, este în Uniunea Europeană, are o economie de piață, dar ne-a trecut vremea. A venit vremea voastră, iar acest partid este expresia acestei decizii pe care noi am luat-o ca o nouă generație de politicieni să ne reprezinte și să-i reprezinte pe români. (...) Mi-aș dori mult ca cei care vor fi aleși să trateze organizația de tineret ca pe organizația de seniori, pentru că voi sunteți cei pentru care se face acest partid", a spus Traian Băsescu, la Congresul de înființare a Organizației de Tineret Mișcarea Populară.

El a amintit că în cadrul Consiliului Național al MP s-a stabilit ca fiecare filială județeană să acorde un loc eligibil pe listele de candidați la parlamentare și locale unui membru al organizației de tineret.

"În Consiliul Executiv Național am stabilit astăzi ca toate organizațiile, atât la alegerile locale, cât și parlamentare din 2016, să rezerve minim un loc eligibil pentru organizația de tineret. Asta înseamnă că vreți nu vreți veți fi aruncați în bătălia politică. (...) Contactul cu oamenii este acela care vă dă calitatea de oameni politici după ce v-ați înscris într-un partid. (...) Când te salută lumea și te cunoaște poți să spui că ești om politic. Recomandarea mea este să fiți activi, (...) să explicați ce vreți de la politică și ce vrem de la politică și, mai ales, să explicați că sunteți partidul pentru viitorul României și nu partidul care a asigurat perioada de tranziție. (...) Unii au făcut tranziția, alții trebuie să dezvolte România stabilă. (...) Este important ca România să devină un stat modern, puternic economic și social, un stat cu un nivel de sărăcie redus", a afirmat Băsescu.

În context, el a făcut referire și la Congresul Organizației de Tineret a PSD, afirmând că acolo s-a întâmplat un lucru "groaznic", și anume "decapitarea" președintelui tinerilor social-democrați, pentru că a îndrăznit să ceară președintelui PSD să-și dea demisia având în vedere condamnarea acestuia într-un proces penal. "Pentru că a avut această îndrăzneală, omul acesta a fost decapitat", a spus Băsescu.

Totodată, președintele MP a pledat pentru găsirea de soluții în vederea creării de locuri de muncă pentru tineri.

În opinia acestuia, o altă prioritate este cea legată de aducerea românilor din diaspora în țară prin investiții și crearea de locuri de muncă și nu prin canalizarea resurselor pentru creșterea consumului.

Traian Băsescu a transmis și un mesaj unionist, afirmând că ''viitorul României este alături de Republica Moldova și viitorul Republicii Moldova este alături de România în România Mare''.

În cadrul Congresului au susținut discursuri și președintele executiv al MP, Eugen Tomac, prim-vicepreședinții Cristian Diaconescu, dar și candidatul la șefia Organizației Tineretului Mișcarea Populară, Gabriel Ionuț Popa.

Popa a prezentat succint programul cu care el și echipa sa, formată din 29 de tineri, candidează la conducerea OTMP, document intitulat ''România Noastră''.

În continuarea lucrărilor Congresului OTMP, cei 2.062 de delegați parcurg procedura de vot.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 dec, 20:44
Nicolae Pop
Ai furat pana nu ai mai putut si acum iti lasi odraslele sa fure in continuare dupa tine.
25 dec, 09:01
Ciripoi
Si eu am constatat o eroare de transcriere : a spus ' am furat ce am putut ' si nu ' pana nu am mai putut '.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ