Băsescu: Putin e un om inteligent, dar inflexibil. Nu se va lăsa până nu ajunge la Dunăre

| 06 apr, 19:35

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că Republica Moldova ar putea face un schimb de teritorii cu Ucraina pentru a lua înapoi sudul Basarabiei. Dar acest lucru ar fi posibil doar dacă se întăreşte Ucraina.

Traian Băsescu: “Transnistria e precum Kaliningrad. Eu le-am spus politicienilor din Moldova, în multe întrevederi private, că fie trebuie să plece cândva înspre Vest, dar fără Transnistria, fie rămân aşa cum sunt, cu Transnistria. Ce ar mai putea face Moldova e un schimb de teritorii cu Ucraina. Dar dacă se întăreşte Ucraina. Ia-ţi înapoi Transnistria, că a fost a ta, dă-mi sudul Basarabiei. Dar numai dacă se întăreşte Ucraina”, a precizat Traian Băsescu la B1Tv.

Băsescu s-a referit şi la Vladimir Putin. Potrivit fostului preşedinte, Uniunea Europeană a ratat ocazia de a-l opri pe Putin. În opinia acestuia, Putin e acum ţinut în loc de sancţiuni şi de preţul petrolului.

“M-am întâlnit cu Putin de două ori oficial. Între patru ochi, m-am întâlnit de patru ori, la diferite summit-uri, unde am discutat cel puţin 30 de minute, de fiecare dată. E un om inteligent, dar extrem de inflexibil despre ceea ce înseamnă Federaţia Rusă. După părerea mea, Occidentul a ratat ocazia de a-l opri pe Putin. Putin va ajunge la gurile Dunării. Acum a fost lovit simultan de preţul petrolului şi de sancţiuni. Dacă era petrolul la 100 de dolari, acum Putin era la Odessa. De exemplu, Putin are 40.000 de soldaţi numai în Crimeea. Dacă ajunge Rusia vecină cu noi, prin Ucraina, atunci o să avem şi noi probleme. Uitaţi-vă în istorie, mereu am avut probleme când Rusia a fost vecină cu noi”, a spus Băsescu.

Citeşte şi: ALARMĂ TOTALĂ! Băsescu: Trupele Federaţiei Ruse ar putea ajunge pe teritoriul României

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ