Băsescu şi Ponta, schimb de scrisori pe tema noului Cod penal

| 30 ian, 2014

Guvernul a prezentat joi, pe site, scrisoarea transmisă astăzi de preşedintele Traian Băsescu premierului Victor Ponta, în care solicită adoptarea unei ordonanțe de urgență privind noul Cod penal și Codul de procedură penală, dar și răspunsul în care şeful Executivului amintește că cele două coduri au fost inițiate de Guvernul Boc.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut lui Victor Ponta să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să modifice cele două coduri, pentru a se evita ca probaţiunea în cauzele penale să devină extrem de dificilă. Scrisoarea lui Traian Băsescu poate fi consultată AICI.

În răspunsul transmis preşedintelui, premierul aminteşte însă că cele două Coduri au trecut prin Parlament prin procedura angajării răspunderii în vremea Guvernului Boc şi au fost şi promulgate de şeful statului. Victor Ponta mai afirmat că cele două Coduri trebuie să intre în vigoare la 1 februarie, acesta fiind un obiectiv menţionat în raportul MCV. Scrisoarea lui Victor Ponta poate fi consultată AICI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ