Băsescu: voi susţine pe cineva din zona dreptei la alegerile prezidenţiale

| 06 ian, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că va susţine la alegerile prezidenţiale un candidat din spectrul politic al dreptei. De asemenea, şeful statului a precizat că Ion Iliescu a fost un preşedinte dominat de partidul său.

"Daca voi sustine pe cineva la alegerile prezidentiale o voi face dupa alegerile europarlamentare, dar as vrea pe cineva din zona  dreptei",  a declarat Traian Băsescu la emisiunea Evenimentul Zilei.

Aceasta majoritate guvernamentala are sanse sa functioneze pana in 2016. In acest caz imaginati-va un presedinte care sa fie dominat de partidul dominant din coalitie. Din experienta mea un presedinte poate fi dominat de partid.

Ion Iliescu a fost dominat de partidul sau. Adrian Năstase a reusit să instituie un sistem clientelar extrem de greu de dislocat.

Ion Iliescu a fost dominat de propriul partid, iar Emil Constantinescu nu a avut un partid care să-l susţină foarte puternic. Iliescu a ţinut foarte mult cont de propriul partid, de aceea a şi stat aşa de rezervat. Eu îi spuneam de actele de coruţie, Talpeş dădea din cap, Iliescu se făcea că nu aude.

Mi-as dori un nou presedinte de dreapta pentru ca la aceasta majoritate de stinga echilibrul trebuie facut de un presedinte care sa frâneze avântul stângii pe anumite zone.

Formatiunea pe care o sustineti - Mişcarea Populară nu reuseste sa creasca in sondaje. Sunt de acord. Este un dezavantaj ca nu s-a inregistrat mai devreme ca partid. Dupa inregistrare ii voi sustine, a conchis Băsescu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ