Document PSD: Regimul Băsescu este bazat pe o propagandă tipică legionarilor

| 06 ian, 2014

„Regimul Traian Băsescu este un sistem bazat pe o propagandă tipică legionarilor şi metode de persecuţie ale comuniştilor din anii '50!”, se arată într-un document PSD citat de Mediafax.

"Regimul Băsescu" e un sistem bazat pe o propagandă tipică legionarilor şi metode de persecuţie ale comuniştilor din anii '50, cu un "dictator paranoic", iar România are nevoie de un viitor şef de stat care să fie arbitru, pacificator, unificator, se arată într-un document discutat în BPN al PSD.

"Regimul Traian Băsescu este un sistem bazat pe o propagandă tipică legionarilor şi metode de persecuţie ale comuniştilor din anii '50! Cu un «dictator» paranoic, susţinut de o gaşcă de impostori şi adulatori dependenţi de bani şi funcţii publice", se menţionează în documentul discutat în şedinţa de luni a BPN al PSD şi obţinut de MEDIAFAX.

Potrivit documentului citat, PSD îşi propune să dărâme "cărămidă cu cărămidă" ce a rămas din "regimul politic Traian Băsescu".

"În 2014, se încheie 10 ani de distrugere a României, de minciună, dezbinare, sărăcie, izolare internaţională şi persecuţie sistematică a adversarilor politici. (...) Singurul adversar ireconciliabil al acestui regim a fost mereu PSD (...)", se arată în documentul citat.

Documentul are o secţiune separată intitulată "Un nou preşedinte diferit de modelul Traian Băsescu".

"România are nevoie de un preşedinte opus modelului Traian Băsescu, un arbitru şi nu jucător, un pacificator şi nu un războinic, un unificator şi nu un dezbinător, un preşedinte total opus modelului Băsescu", se menţionează în document.

Potrivit sursei citate, viitorul preşedintele nu trebuie "să mai folosească frica şi şantajul pentru a-şi impune deciziile" şi nu trebuie "să-şi mai folosească funcţia pentru a-şi îmbogăţi familia, a-şi răsplăti slugile incompetente cu funcţii de consilieri şi a construi partide nedemocratice pentru favorite şi favoriţi".

De asemenea, viitorul şef de stat nu trebuie "să mai pună mereu povara crizelor pe umerii românilor în timp ce camarila sa continuă să se îmbuibe din bani publici", dar nici să "mai folosească banii şi funcţiile publice pentru stimularea şi răsplata adulatorilor săi oficiali din media".

"România are nevoie de un preşedinte care să ne reprezinte cu demnitate în Europa şi în lume, nu ca un arendaş gata să-şi chinuie şi abuzeze ţăranii de pe moşie doar ca să intre în graţiile stăpânului, să aprecieze şi respecte simbolurile şi valorile noastre naţionale şi să ne unească la greu şi la bine, să fie capabil de dialog şi toleranţă faţă de cei care au alte opinii sau obiective decât el însuşi", se mai arată în documentul citat.

Potrivit sursei citate, pentru "obiectivul naţional" de a-l înlocui pe Traian Băsescu la Preşedinţia României, PSD îşi propunse să colaborze "onest" cu toate partidele democratice din ţară, în special cu aliaţii săi, UNPR, PC şi PNL.

"USL s-a format ca adversar natural al regimului Băsescu şi trebuie să nu abandoneze acest obiectiv. Grupul minorităţilor naţionale, UDMR, PPDD şi chiar PDL trebuie să fie parteneri în acest proiect naţional. Cu toţii s-au săturat de Traian Băsescu, de modul abuziv în care acţionează, de şantajele sale cu dosare şi de linşajul mediatic la care îşi supune adversarii", se mai arată în documentul citat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ