Victor Ponta: Nu este suficient să plece Traian Băsescu din funcţie

| 06 ian, 2014

Victor Ponta a declarat luni că principalele obiective ale PSD în anul 2014 sunt încheierea regimului Băsescu, câştigarea alegerilor prezidenţiale, precum şi a celor pentru Parlamentul European.

Victor Ponta a declarat luni că principalele obiective ale PSD în anul 2014 sunt încheierea regimului Băsescu, câştigarea alegerilor prezidenţiale, precum şi a celor pentru Parlamentul European.

„În primul rând, să încheiem în acest an ce am început în 2012 şi anume o schimbare adevărată în România, un final al regimului Băsescu, fiindcă - ştiţi ca şi mine - că nu este suficient să plece Traian Băsescu din funcţie. E vorba de un sistem întreg, un sistem represiv, antidemocratic şi antinaţional care a fost construit în peste nouă ani de zile şi care trebuie să înceteze la finalul anului 2014. (...) Cel mai important obiectiv al PSD este să avem un preşedinte la sfârşitul anului care să fie tot ceea ce nu a fost Băsescu. Adică un om care să se gândească la ţară, un om care să facă pace, care să construiască. (...) Trebuie să câştigăm europarlamentarele, prezidenţialele. Trebuie să fim uniţi', a spus Ponta în debutul şedinţei BP a PSD.

Premierul a adăugat că are încredere că partidul pe care îl conduce poate juca un rol esenţial în schimbarea regimului Băsescu, dar nu de unul singur, ci cu sprijinul tuturor celor care 's-au săturat' de acest regim, de la partide politice şi până la societatea civilă.

Totodată, Victor Ponta a militat pentru unitate în cadrul USL.

'Eu dau un mesaj foarte clar că eu cred că USL a avut ca obiectiv fundamental schimbarea regimului Băsescu şi trebuie să ducem acest obiectiv la bun sfârşit. Eu cred că putem să fim uniţi nu doar în cadrul USL-ului, dar şi cu alţi reprezentanţi ai partidelor politice şi ai societăţii civile care s-au săturat de regimul Băsescu. (...) Important este să folosim 2014 pentru adevărata schimbare a României şi eu am încredere că PSD poate fi actorul principal în acest sens, dar nu singur, ci împreună cu cei din USL şi din afara USL, toţi cei care vor această schimbare', a spus Ponta.

Potrivit premierului, şi democrat-liberalii s-au săturat de regimul Băsescu.

'Şi PDL-ul s-a săturat de regimul Băsescu, de şantaj, de dosare, de linşaj mediatic şi Justiţia s-a săturat. Înţeleg că preşedintele se duce azi să mai pună presiune pe CSM... nu cred că mai merge. Gata. E fost deja. S-a săturat toată lumea. Unii au curaj, noi avem curaj, alţii nu au curaj', a conchis Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 ian, 2014
diaspora
Tara Alicei Minune !!!!
Un inceput de an cu stangul , dupa 23 de ani romanul ramaine juguit tot de Ciuma Rosie ...
Vorba cantecului , doi pasi inainte , unul inapoi ....
06 ian, 2014
ion toader
Victor Ponta...
suficient ar fi daca daca Ponta ar disparea impreuna cu Grupul Infractional Organizat[fostul USL] ,de pe esicherul politic.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ