De ce reconfirmarea lui Antonescu ca și candidat al USL la prezidențiale este un nonsens

| 08 ian, 2014

Un congres extraordinar al USL pentru reconfirmarea lui Crin Antonescu drept candidat al USL ar fi un nonsens în contextul în care un asemenea congres nu există la nivelul uniunii.

Un congres extraordinar al USL pentru reconfirmarea lui Crin Antonescu drept candidat al USL ar fi un nonsens în contextul în care un asemenea congres nu există la nivelul formaţiunii, iar în acest moment şeful liberarilor este, potrivit Congreselor din 2012 ale celor trei partide care formează Uniunea, candidatul USL pentru funcţia supremă în stat. Orice congress (formal, oricum imposibil) ar fi o pierdere de timp și ar duce cel mai probabil la o rupere a USL înainte de prezidențiale.

Pe zi ce trece, lumea fuge de sub picioarele lui Antonescu, iar o candidatură la prezidenţiale din partea USL pare din ce în ce mai îndepărtată. Iar singurul vinovat pentru această situaţie nu este decât Antonescu, care în ultima perioadă a ales o strategie proastă. Când situaţia a fost bună (măriri de salarii şi pensii) s-a poziţionat la guvernare, iar când lucrurile erau neclare (proteste împotriva Guvernului) s-a poziţionat în opoziţie şi a atacat Guvernul.

Această strategie a bulversat electoratul USL şi a făcut ca situaţia în sondajele de opinie să arate din ce în ce mai rău pentru el. Pentru a contrabalansa scăderea din sondaje a preluat unele dintre mesajele lui Traian Băsescu (Guvernul trebuie să-şi asume prin Ordonanţă de Urgenţă Legea privind proiectul minier de la Roşia Montană) cu scopul de a câştiga din electoratul preşedintelui României. Nici această strategie nu a dat roade, iar scăderea în sondaje s-a menţinut. Potrivit ultimelor sondaje apărute, Crin Antonescu se află la capitolul încredere sub Traian Băsescu şi Klaus Iohannis.

Cu toate acestea, premierul Victor Ponta pare dispus să-i acorde în continuare credit colegului de alianţă în vederea candidaturii la prezidenţiale, însă dacă, în perioada apropiată alegerilor, Antonescu se va dovedi o carte pierzătoare e posibil ca acesta să fie schimbat. Ponta a declarat foarte clar că nu-şi doreşte să candideze pentru acestă funcţie şi că singurul adversar a lui Antonescu este Antonescu. „Cel mai bun dintre cei care candidează este Crin Antonescu. În afară de domnul Predoiu, are drept rivali niște caricaturi. În acest moment, singurul adversar al lui Crin Antonescu, și sper să nu se supere, este Crin Antonescu. Altfel, nu are cum să piardă".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 ian, 2014
cantautor
noi,electoratul USL,suntem bulversati...
are dreptate autorul...
nu stim cu cine vom vota...
in afara de candidatul nostru,eternul si fascinantul Geoana,restul sunt niste caricaturi...inclusiv Predoiu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ