Traian Băsescu: România a cheltuit foarte mult cu Moldova

| 06 ian, 2014

Traian Băsescu a trecut în revistă sumele importante pe care România le-a cheltuit cu Republica Moldova. Şeful statului a precizat că Romania trebuie sa-i ofere o alternativa Moldovei pentru continuitatea drumului european.

"Eu m-am cam saturat de povestea asta ca Romania nu a cheltuit cu Moldova. Romania a cheltuit foarte mult cu Republica Moldova. Din cele 500 de milioane de euro cu care am contribuit la fondul destinat ţărilor în curs de dezvoltare   aproximativ 75% s-au dus către Moldova. Toata asistenta pentru liberalizarea vizelor, pentru asistenta de liber schimb. De asemenea, Romania da de sase ani cam 5.500 de burse pentru studentii si elevii moldoveni", a ţinut să precizeze Băsescu în cadrul emisiunii Evenimentul Zilei.

"Factura pentru energia electrică furnizată de România către Moldova este de 40 de milioane. Statul roman a construit case de 8 milioane de euro în Moldova la inundaţii. Este un soi de incorectitudine la politicienii de la Chişinău, însă dacă facem factura ...România a făcut totuşi nişte cheltuieli", a punctat Băsescu.

Vrea să întindă o mână de ajutor Moldovei

"Republica Moldova trebuie sa aiba o solutie alternativa pentru a-si continua drumul european. Iar daca presiunile vor fi uriase sa se intoarca din drum, Romania trebuie sa-i ofere o alternativa pentru continuitatea drumului european. Tineti cont ca Romania sustine fara rezerve suveranitatea Republicii Moldova, iar curentul unionist e slab in Moldova.

In Romania trebuie sa inceapa o dezbatere interna daca ar fi de acord cu unirea cu Republica Moldova, o dezbatere care nu trebuie sa-i intereseze pe politicienii din Moldova. De ce? In situatia in care ar fi previzibila o intoarcere a Moldovei catre Uniunea Eurasiatica, Romania are obligatia sa-i dea Moldovei posibilitatea sa-si continue parcursul european prin unirea cu Romania. N-as discuta despre unire fara Transnistria si fara Gagauzia, sint prea multe elemente. Dar Romania trebuie sa ofere aceasta alternativa, a mai spus Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ