Traian Băsescu a fost huiduit la intrarea în sediul CSM

| 06 ian, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a a fost huiduit la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii. Băsescu a ajuns, luni, la Consiliul Superior al Magistraturii, unde participă la şedinţa Plenului pentru alegerea conducerii instituţiei.

Şeful statului a venit la sediul Consiliului Superior al Magistraturii în jurul orei 13.00, fiind aşteptat în faţa instituţiei de un grup de câteva persoane, care a început să huiduie când preşedintele a intrat în sediul instituţiei, transmite Mediafax.

Protestatarii au scandat mesaje contra preşeditnelui şi au afişat cartoane pe care au scris "Băsescu şi CSM, aceeaşi mizerie".

Şeful statului a fost întâmpinat la intrarea în CSM de fostul vicepreşedinte al Consiliului, Adrian Bordea, care candidează la funcţia de preşedinte pentru mandatul din 2014.

Şedinţa Plenului CSM, la care participă şi preşedintele Traian Băsescu, a început cu prezentarea raportului de activitate din 2013 al instituţiei, de către procurorul Oana Schmidt Hăineală, care îşi încheie mandatul la conducerea CSM.

La şedinţa de luni a Plenului CSM urmează să fie aleasă noua conducere a CSM.

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, luni, înaintea şedinţei Plenului Consiliului, că este "o lacună a legii" faptul că în fiecare an trebuie făcute alegeri pentru şefia CSM, el spunând totodată că nu este îngrijorat că alegerile de astăzi de la CSM vor schimba trendul în justiţie.

"Acolo e legea de aşa natură, îi obligă la schimbarea şefilor în fiecare an. Cred că este o lacună a legii. E clar că nu toţi oamenii sunt de acelaşi calibru în CSM sau cu acelaşi nivel de credibilitate la opinia publică. Nu aş spune că sunt ingrijiorat că alegerile de azi vor schimba un trend în justiţie, că oamenii cheie în justiţie sunt preşedintele şi vicepreşedinţii Înaltei Curţi, ai DNA, DIICOT. Aici sunt cheile în justiţie, CSM e cel care administrează justiţia, având ca principale atribuţii şi partea de inspecţie şi partea de apărare a prestigiului magistraţilor", a afirmat preşedintele, la B1 TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ