Gheorghe Muscalu, ales vicepreşedinte al CSM

| 06 ian, 2014

Gheorghe Muscalu a fost ales luni vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii cu 10 voturi pentru, în defavoarea contracandidatului său, procurorul Bogdan Gabor.

Gheorghe Muscalu a fost ales, luni, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), după ce a obţinut voturi zece "pentru", în defavoarea contracandidatului Bogdan Gabor, anunță Mediafax.

Luni au avut loc alegeri pentru funcția de președinte și cea de vicepreședinte al CSM.

Procurorul Gheorghe Muscalu (născut la 5 iulie 1964) este absolvent al Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti (1989), şi al unui curs postuniversitar în cadrul Colegiului Naţional de Apărare (2004). Este doctorand al Academiei Naţionale de Informaţii, cu o teză intitulată 'Crima organizată şi terorismul - factori de risc la adresa securităţii naţionale'.

A lucrat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina (sept. 1989 - oct. 1997) şi procuror-şef la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia (1997-2001). A fost procuror şef la Secţia de Combatere a Corupţiei şi Criminalităţii Organizate din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (2001-2002) şi procuror şef al Secţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog din cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ (sept. 2002-nov. 2004).

El a lucrat, în cadrul parchetului de pe lângă ÎCCJ, ca procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (2004 - aug. 2005).

Din iunie 2006 este procuror şef serviciu al Serviciului de Prevenire şi Combatere a Infracţiunilor de Terorism şi a celor contra Siguranţei Statului, în cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ - DIICOT.

A participat la o serie de cursuri de formare în domeniul crimei organizate, terorismului, tehnicilor de negociere în situaţii de criză, organizate de Ambasada SUA la Bucureşti (2002 şi 2006). A fost formator în cadrul seminarului româno-italian privind migraţia ilegală şi securitatea graniţelor, organizat de Ministerul Afacerilor Externe (9-18 iun.2006).

A susţinut prelegeri în calitate de lector, în domeniul crimei organizate şi terorismului, în cadrul Colegiului Naţional de Informaţii, din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii (2008-2011).

A fost expert în cadrul unui proiect derulat de Uniunea Europeană în colaborare cu PNUD şi Procuratura Republicii Moldova, activitatea desfăşurând-o la Institutul Naţional al Justiţiei din Chişinău (22-27 iul. 2011).

În perioada 2001-2011 a susţinut peste 40 de lucrări în cadrul conferinţelor, seminariilor sau cursurilor de perfecţionare în ce priveşte crima organizată, terorismul sau tehnicile speciale de investigare.

Tag-uri: csm, Gheorghe Muscalu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ