Băsescu, zis și ”Mama Omida”, continuă să ne ia de proști

| 06 iul, 2013

Nimic nu îl doare însă pe Băsescu mai tare decât faptul că a ajuns să joace un rol cu totul decorativ în politica externă a României.

Mai acum câțiva ani, Traian Băsescu era nu doar președinte, ci și premier, specialist în educație sau agricultură. Indiferent că se afla la Neptun, la Golden Blitz sau la cumpărături, era suficient să deschidă gura pentru ca toată media să îi preia fiecare vorbuliță. Până și hăhăiturile sale erau analizate și întoarse pe toate părțile, săptămâni la rând, pentru a li se desluși înțelesul ascuns.

De vreun an de zile încoace însă, lucrurile s-au schimbat radical. După ce a obținut întoarcerea la Cotroceni la “masa verde”, Traian Băsescu și-a dat seama ușor-ușor că nu mai reprezintă nimic în politica românească și că funcția prezidențială, pe care altădată o utiliza pentru a se amesteca în toate și a da tuturor indicații prețioase, a devenit, ca urmare a acordului de coabitare solicitat de partenerii externi, un corset strâmt în care de-abia mai respiră.

Traian Băsescu a fost obligat de acest acord să asiste de pe margine cum Victor Ponta guvernează. Iar România, spre uimirea acelor puțini credincioși care i-au mai rămas lui Băsescu, nu doar că nu s-a scufundat fără “căpitanul” Băsescu, dar pare chiar că o duce nesperat de bine. Cu un prim-ministru tânăr, dar extrem de serios și de hotărât să își facă treaba bine, țara a reușit să încheie cu succes pentru prima dată în ultimii 10 ani un acord cu FMI, să iasă din procedura de deficit excesiv și să înregistreze a treia creștere economică din Europa. Și, cel mai important, românii au început să trăiască mai bine. Guvernarea USL a dat pensionarilor cei 5,5% pe care guvernările PDL-iste i-au reținut ilegal timp de doi ani, a majorat pensile, a reîntregit salariile bugetarilor și a crescut salariul minim, în timp ce avantul economic a dus la majorarea constantă a salariului mediu pe economie.

Nimic nu îl doare însă pe Băsescu mai tare decât faptul că a ajuns să joace un rol cu totul decorativ în politica externă a României, iar Victor Ponta este astăzi singura voce care mai contează pentru partenerii externi ai țării, fie că vorbim despre Germania, Franța, Statele Unite sau China.

Altădată o adevărată starletă a politicii românești, cu care orice televiziune și-ar fi dorit să obțină un interviu, pe Traian Băsescu nu-l mai bagă nimeni în seamă. Așa că a sărit în sus de bucurie când a primit invitația de la Digi 24 și a încercat să profite de prilej în singurul mod pe care îl știe: făcând scandal și dându-se atoatecunoscător. Numai că un asemenea rol este imposibil de jucat când toate evidențele arată că guvernul își face bine treaba, ceea ce l-a determinat pe Băsescu să treacă la minciuni sfruntate. Chipurile, el, președintele, a fost informat de accidentul din Muntenegru încă de la ora 19, iar cabinetul lui Ponta a fost salvat de doctorul Arafat, care lucra pentru a aduce morții și răniții în țară, în timp ce premierul juca baschet. Adică Traian Băsescu a știut de accident cu mult înainte ca autoritățile muntenegrene să confirme că în tragicul incident din Muntenegru este implicat un autocar de români. Ca să vezi unde se asundea Mama Omida... fix la Palatul Cotroceni. Dacă n-ar fi vorba despre lacrimile și suferința victimelor și familiilor îndoliate, Traian Băsescu ar fi de-a dreptul comic cu minciunile sale. Așa însă, nu face decât să-și demonstreze cinismul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ