Bateria care te va scăpa de factura la curent şi căldură. Unde se găseşte şi cât costă

| 01 mai, 12:34

Elon Musk, fondatorul celebrei companii Tesla, a anunţat lansarea unei baterii care stochează energia electrică furnizată de panourile solare, electricitate ce poate fi folosită apoi la consumul casnic. Musk anunţă o revoluţie similară cu apariţia telefoanelor mobile.

Compania californiană Tesla, care produce vehiculele electrice de lux cu acelaşi nume, a prezentat joi o "baterie pentru acasă", care va schimba, potrivit fondatorului firmei, Elon Musk, "întreaga infrastructură energetică din lume".

Bateria, numită Tesla Powerwall, poate stoca electricitatea furnizată de panouri solare sau de reţeaua de electricitate în momentul în care se livrează energie ieftină - îndeosebi noaptea, a precizat firma, citată vineri de AFP. Ea poate fi folosită şi în cazul unor opriri de curent, adaugă Tesla.

Bateria, concepută pentru a fi fixată pe peretele casei sau în garaj, ar putea face locuinţele dotate cu panouri fotovoltaice total independente de reţelele electrice tradiţionale.

"Scopul nostru este transformarea totală a infrastructurii energetice mondiale, pentru a o face durabilă şi fără emisii de carbon", a declarat Elon Musk presei înainte să prezinte Tesla Powewall la Los Angeles.

Bateria va costa 3.500 de dolari, urmând să fie pusă în vânzare pe piaţa americană în vara acestui an. De anul viitor va fi livrată în toată lumea. Potrivit lui Elon Musk, Germania ar trebui să devină o piaţă-cheie pentru acest tip de baterie, fiind una dintre ţările cel mai bine echipate cu panouri fotovoltaice din lume. Ar putea fi folosită însă şi regiuni în curs de dezvoltare, unde reţelele electrice sunt adesea puţin fiabile, în pofida unei abundente energii solare.

Bateria ar putea juca un rol asemănător celui în care telefonul mobil a înlocuit liniile terestre, a adăugat patronul Tesla, care deţine 26,7% din acţiunile companiei, estimate la peste 7 miliarde de dolari pe Wall Street.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 mai, 19:58
gabi damoc
Diferen?a dintre o gre?eal? ce te poate duce la e?ec total ?i succes este atitudinea. Solutii Adecvate pentru Combaterea Crizei Economice Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ