Bea apă caldă cu lămâie. Iată la ce te ajută

| 02 dec, 2013

Toată lumea știe că limonada este foarte sănătoasă. Însă, modul acesta de preparare nu este cel optim. Pentru a te bucura de toate beneficiile lămâii, cea mai bună variantă este să bei timp de o lună de zile, în fiecare dimineață, o ceașcă de apă plată încălzită (neîndulcită) cu suc de lămâie/lime. Încearcă și vei simți diferențele!

Iată la ce te va ajuta această cură:

Te ajută să slăbești

Lămâile au un conținut mare de fibre pectine, care combat foamea. În plus, conform studiilor, cei care au o dietă alcalină pierd în greutate mai repede.

Ajută la digestie

Apă caldă stimulează digestia. Lămâile și limele sunt bogate în minerale și vitamine care ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

Acționează precum diureticele

Lămâia crește frecvența urinării, astfel ajutând la eliminarea rapidă a toxinelor din organism și la menținerea tractului urinar sănătos.

Echilibrează nivelul pH-ului lichidelor din organism

Deși este greu de crezut, lămâia este un aliment foarte alcalin. Da, ea este acidă, dar în interiorul corpului devine alcalină (acidul citric nu creează aciditate în organism odată metabolizat). După cum știi, un organism cu pH-ul echilibrat este cheia spre o stare de sănătate optimă.

Curăță pielea

Vitamina C ajută la diminuarea ridurilor de suprafață și a petelor de pe piele. Apa cu lămâie elimină toxinele din sânge și ajută la menținerea tenului curat și sănătos.

Stimulează sistemul imunitar

Lămâile sunt bogate în potasiu, calciu, fosfor și vitamina C. Vitamina C este foarte bună pentru combaterea răcelilor, potasiul stimulează creierul și sistemul nervos și ajută la controlul tensiunii arteriale, iar fosforul metabolizează macronutrienții, ajută la buna funcționare a creierului și întărește, alături de calciu, oasele și dinții.

Hidratează sistemul limfatic

Atunci când corpul este deshidratat, nu își poate îndeplini corect funcțiile, ceea ce duce la acumularea de toxine, apariția stresului și a constipației etc. O ceașcă de apă caldă cu lămâie te hidratează foarte bine și ajută glandele suprarenale să funcționeze corect.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 dec, 2013
Carmen
apa cu lamaie
Si eu consum de ceva vreme si am obs.ca am slabit 500g pe saptamana.Nu este spectaculoasa scaderea dar este sanatoasa.Incercati si veti vedea.
06 dec, 2013
Baile Olanesti
Oferte Revelion
Pentru o vacanta placuta sau pentru Oferte Revelion va recomand Statiunea Baile Olanesti! Aici veti putea gasi cazare in vile particulare, pensiuni si hoteluri de 2 pana la 4 stele, restaurante si terase, locuri de vizitat , piscine acoperite sau in aer liber! Preturile sunt mai mici decat pe Valea Prahovei si sigur sa veti simti mai bine!
04 dec, 2013
RaduD
O jumatate de lamaie ajunge. Dar: de ce ziaristii nostri nu pot sa scrie romaneste? lime = lamaie verde. Acolo unde avem cuvintele in vocabular ar trebui sa le folosim. Un alt exemplu : silicon in loc de siliciu. In romaneste silicon e altceva... Dar cred ca imi bat gura de pomana!
12 dec, 2013
veve
ai dreptate dar ei nu prea mai folosesc limba romana ci romgleza, precum cocalarii este mai cool vorba lor. ca doar asa este job-ul lor pardon parca ii spunea loc de munca .
04 dec, 2013
Popescu
Despre lamaie
Ok, dar cata lamaie nu se specifica, una, jumate ....?
03 dec, 2013
niculina
da este adevarat ce se zice

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ