Bechtel pleacă, „craterele” guvernărilor de dreapta rămân

| 24 mai, 2013

România a rămas în mandatul guvernărilor de dreapta fără autostrăzi, dar a câştigat la capitolul bolizi de lux deţinuţi de odraslele „regilor asfaltului”.

Una dintre ştirile care a făcut înconjurul televiziunilor la acest final de săptămână este cea legată de rezilierea contractului cu Bechtel. Clarificarea cazului pune capăt definitiv telenovelei care a avut drept actori principali compania americană şi statul român. Dincolo de modul pasional în care tema a fost abordată în cei 10 ani şi dincolo de politizarea excesivă a cazului, situaţia de la Bechtel trebuie analizată la rece, pentru a trage învăţămintele necesare.

Semnarea contractului cu Bechtel de către Guvernul Năstase în 2003 a reprezentat o schimbare asumată în abordarea programelor de infrastructură din România. Fostul premier a fost cel care a realizat tranziţia de la conservatorismul prost înţeles la deschidere prin asumare a unui program de modernizare a infrastructurii, specific lumii occidentale. Trebuie menţionat că Traian Băsescu, în calitate de ministru al Transporturilor, a refuzat o strategie durabilă privind construcţia de autostrăzi, motivând absurd, la finele anilor ’90, că ţara noastră nu ar avea nevoie de o astfel de infrastructură.

Semnarea contractului cu Bechtel pentru construcţia autostrăzii ce ar fi trebuit să lege România de Uniunea Europeană a reprezentat, de fapt, primul pas concret către normalitate, acea punte ce urma să lege inseparabil România de partenerii occidentali. Dupa 2005 însă, contractul iniţial a suferit modificări care au alterat complet înţelegerea iniţială negociată de guvernul Năstase.

Fiindcă, dincolo de simpatii şi antipatii politice, adevărul trebuie spus cu subiect şi predicat – nu fostul Guvern PSD se face responsabil de stagnarea lucrărilor şi încercările repetate de a modifica termenii contractului, ci guvernarea care a urmat, care a îngropat practic autostrada Transilvania, favorizând în schimb asfaltagiii de partid. România a rămas în mandatul guvernărilor de dreapta fără autostrăzi, dar a câştigat la capitolul bolizi de lux deţinuţi de odraslele „regilor asfaltului”.

Mai 2013. În cazul Bechtel, Guvernul Ponta nu are la dispoziţie decât varianta de a repara tot răul comis de fostele guvernări. Nu mai e nimic de făcut în afara unei rezilieri a contractului din care România să iasă cu capul sus.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 iun, 2013
pensionar
Din pacate asa numita dreapta(dar toti sunt la fel cand e vorba de inbogatire)au condus ministerul de transport ba dl presedinte de 5 ori, si spunea -nu avem nevoie de autostrazi.El atunci stia ca va fi presedinte nu are nevoie de autostrada.Dar in 23 ani sa nu poti lega RO-de occident e rusinea rusinilor.Vrem concurenta, investitoei si avem drumuri mai rau ca in africa.Asta e capitalizmul de cumatrie.
24 mai, 2013
Munte
Amnezie ?
Corijeaza'ma stimate presar , ca am un pic de amnezie ... B*mb*nel , artizanul si beneficiarul J A F U L U I Bechtel e de dreapta ? Serios, nici macar propaganda nz sau stalinista NU minteau in asemenea hal. E patetica atitudinea ...
25 mai, 2013
Unu...cu ochi critic!!!
Asa spun si eu...o fi fost "reevaluat" si bombonel si l-au facut de dreapta!!! Ca si NiciUnPlagiat (NUP)dottore, asta e noua justitie si guvernare ...Urmeaza Saracie Lucie(USL). Doamne scapa-ne de ei!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ