Bei apă minerală? VEZI care sunt cele mai SĂNĂTOASE ape din România

| 18 iul, 2014

Multe dintre familiile de la oraşe au uitat gustul apei de la robinet, iar o felie din bugetul familiei se duce către apa minerală. Fie că este plată sau carbogazoasă apa minerală poate fi şi nocivă pentru organismul nostru.

Cea mai sănătoasă apă minerală plată din România este Bucovina. Aceasta conţine 78 mg/l de reziduu sec, conform buletinului de analiza SNAM din data de 8.06.2011. Izvorul apei plate Bucovina se afla in Suceava, in localitatea Dorna Candrenilor.

Pe locul secund in top se afla Aquatique, detinuta de catre Romaqua Group, care are un nivel al reziduului sec de 87 mg/l, conform buletinului de analiza al LAREX din august 2012. Izvorul apei plate Aquatique este in Busteni, Prahova.

Topul a fost realizat pe baza analizei Wall-Street.ro, derulata in perioada 1- 10 mai, din cele 20 de branduri analizate reiese ca numai 13 au publicat pe eticheta cantitatea de reziduu sec, in timp ce concentratiile de calciu, sodiu si magneziu se regasesc pe toate etichetele produselor.

Citeşte şi: Ştii ce bei? Care sunt pericolele din apa minerală

Apele carbogazoase sunt la randul lor impartite in doua categorii: sunt ape minerale natural carbogazoase si ape imbogatite cu dioxid de carbon.

În topul celor mai sanatoase ape minerale carbogazoase din Romania se afla Keia (imbogatita cu dioxid de carbon), produsa de catre Nicoltana SA, cu o concentratie de 124 mg/l de reziduu sec (conform buletinului de analiza LAREX din aprilie 2004), urmata de Azuga cu 155 mg/l concentratie de reziduu sec si de Apa Craiului (produsa de Cheresta Dambivicioara) cu 196 mg/l.

Citeşte şi: Apă plată sau minerală? Cum să îţi alegi apa în funcţie de organismul tău

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ