Beneficiarii fondurilor U.E. vor primi în avans banii pentru transport, chirie şi diurnă

| 24 sep, 20:42

Românii care derulează proiecte cu fonduri europene vor primi în avans bani pentru decontarea transportului, a chiriei sau pentru diurna. În plus, cererile de plată şi de rambursare vor fi procesate în termen de 20 de zile lucrătoare. Prevederile apar într-o Ordonanţă de Urgenţă aprobată de Guvern.

Ministrul Fondurilor Europene spune că proiectul aprobat de Guvern va elimina întârzierile de care s-au plâns beneficiarii fondurilor europene prin bugetul 2007-2013.

În termen de trei luni de la utilizarea sumelor, solicitanţii trebuie să depună documente justificative. Ordonanţa de Urgenţă mai impune procesarea în termen de 20 de zile lucrătoare a cererilor de plată şi de rambursare. Documentul prevede inclusiv sancţiuni pentru angajaţii Autorităţilor de Management care nu respectă termenul.

Ordonanţa a fost elaborată de Guvern după consultări cu oamenii de afaceri şi cu structurile asociative ce reprezintă comunele, oraşele şi consiliile judeţene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ