Beneficiile ghimbirului în lupta cu răceala şi alte afecţiuni

| 08 oct, 23:25

Nutriţioniştii spun că beneficiile ghimbirului în lupta cu răceala sunt numeroase. Printre altele, ghimbirul este o sursă extraordinară de antioxidanţi, scrie Adevarul.

Ghimbirul poate ameliora problemele legate de remuatism şi poate trata gripele şi răcelile încă de la primele simptome.   Mai multe studii au arătat că ghimbirul ar ajuta la combatarea helicobacter pylori, care cauzează de cele mai multe ulcerul.

Tot pe lista de beneficii ale ghimbirului trebuie trecut şi faptul că ceaiul din această plantă ar putea ajuta la menţinerea sănătăţii articulaţiilor şi previne artita reumatoidă.

Printre beneficiile ghimbirului poate fi şi faptul că este o sursă importantă de minerale şi vitamine. Conţine vitaminele B1, B2 şi B3, de asemenea, vitamina C, mangan, magneziu, fosfor, calciu sau fier.  Ghimbirul poate fi folosit şi în cosmetică. Se spune că în combinaţie cu mierea de albie, ghimbirul hitratează foarte bine pielea şi energizează.

Se mai spune despre ghimbir, tot ca o curiozitate, că ar fi în unele cazuri chiar un bun antibiotic natural. Ghimbirul ar avea efect antibacterian atunci când vine vorba de infecţii respiratorii şi paradontale.

Beneficiile ghimbirului. Ajută la controlul digestiei

Tot pe lista de beneficii ale ghimbirului este şi faptul că ceaiul poate avea efect afrodisiac, energizant şi poate înlătura starea de oboseală. Ceaiul de ghimbir consumat regulat poate ajuta la controlul digestiei, înlătură balonarea şi indigestia. De asemenea, împiedică apariţia în exces a acidul gastric care provoacă arsuri stomacale.

O principală calitate a ghimbirului este şi faptul că întăreşte sistemul imunitar prin cantitatea mare de antioxidanţi şi astfel este redus riscul de infecţii şi alte tipuri de afecţiuni ale sănătăţii. Pe lista de beneficii ale ghimbirului trebuie trecut şi faptul că ajută circulaţia sângelui, previne forarea cheagurilor şi ajută transportul oxigenului şi a substanţelor nutritive către organe vitale.

O ceaşcă de ceai de ghimbir poate avea efecte benefice şi în ceea ce priveşte starea psihică, întrucât poate îndepărta stresul. De asemenea, îi ajută pe cei care au rău de maşină.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ