Bilanț Black Friday

| 24 noi, 2014

În ultimii ani, țara noastră a fost cuprinsă de febra reducerilor la cumpărături de la sfârșitul lunii noiembrie prin intermediul evenimentului numit Black Friday. Dacă la început, promoțiile s-au  desfășurat doar în câteva situri online, în timp, zeci de magazine și retaileri s-au alăturat acestui eveniment.

Black Friday, în traducere în limba română, Vinerea Neagră, este ziua care urmează Zilei Recunoștinței în Statele Unite ale Americii și deschide sezonul de cumpărături de Crăciun. În SUA, Black Friday are loc în ultima vineri din luna noiembrie, iar vânzările ating zeci de miliarde de dolari. În țara noastră această practică a fost preluată și de comercianții locali care organizează Black Friday cu o săptămână înainte de cel tradițional. Anul trecut, Black Friday a adus vânzări fabuloase comercianților români care au participat la promoție, Flanco înregistrând vânzări de peste 72 milioane de lei, iar eMAG de 18 milioane de euro. Totodată, în 2013, suma medie plătită online cu cardul s-a ridicat la circa 260 de lei, în timp ce tranzacția medie procesată online s-a ridicat la circa 150 de lei.

Potrivit unor estimări inițiale, realizate de NETOPIA mobilPay, unul dintre cei mai importanți procesatori de plăți online cu cardul din România și liderul pieței locale de mobile payments, numărul tranzacțiilor procesate online cu cardul de Black Friday în acest an avea să crească cu peste 50% față de media anuală. Totodată, procesatorul de plătiți online a precizat că suma medie procesată cu cardul pentru cumpărăturile online de Black Friday ar fi trebuit să se dubleze. Conform datelor prezentate de NETOPIA mobilPay, suma medie pe care aveau să o cheltuiască românii anul acesta urma să se ridice la circa 340 de lei, de aproape două ori mai mare față de suma medie tranzacționată online cu cardul în restul anului, în valoare de circa 180 lei.

Cu toate că nu toți retailerii au anunțat încă datele finale cu privire la vânzările totale de Black Friday este de așteptat ca aceste estimări să se adeverească, iar vânzările să depășească cu mult cifrele înregistrate în anii trecuți. Potrivit primelor estimări, eMAG, cel mai mare retailer online din România a vândut, numai în 9 ore ale primei zilei dedicate promoțiilor de „Vinerea Neagră”, 420.000 de produse. Conform retailerului, vineri, până la ora 18, vânzările au atins o valoare totală de 145 milioane de lei. EMAG a obținut încă de la primele ore un record de trafic și comenzi, numai în primele 4 minute au fost vândute 100 de produse pe secundă. În acest an, foarte mulți utilizatori au preferat să utilizeze dispozitive mobile pentru a face comenzi. Astfel, au fost înregistrate 1,1 milioane de vizite de pe telefonul mobil, 15% dintre comenzile plasate pe website-ul retailerului fiind de pe dispozitive mobile. Cu șase ore înaintea încheierii Black Friday 2014, eMAG vânduse 30.000 de telefoane mobile, 20.000 de tablete, 12.000 de televizoare, 4.000 de parfumuri, 4.000 de anvelope, 8.000 de jucării, 52 de tone de mâncare pentru animale.

O altă companie importantă din retaliul online, evoMAG a înregistrat la ora 12:00, după 12 ore de campanie, 150.203 de vizitatori unici şi comenzi totale în valoare de 1,4 milioane de euro. Stocurile magazinului online au fost epuizate pentru 180 de referinţe iar produsele resigilate au fost vândute în proporţie de 70%. Pe de altă parte, magazinul Oktal.ro a înregistrat vânzări de 1 milion de euro. Cele mai căutate produse de către clienţii Oktal.ro până la ora 09:00 au fost telefoanele, televizoarele şi laptopurile.

Altfel spus, prin prisma acestor date, Black Friday 2014 se dovedește a fi fost un succes pe toată linia, atât pentru distribuitori, cât și pentru bănci, care au înregistrat o creștere a tranzacțiilor online. Pe de altă parte, prin numărul mare al vânzărilor, Black Friday 2014 dovedește o dată în plus că puterea de cumpărare a românilor se îmbunătățește.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 noi, 2014
Alfred Bulan-sociolog
Pe de altă parte, prin numărul mare al vânzărilor, Black Friday 2014 dovedește o dată în plus că puterea de cumpărare a românilor se îmbunătățește.

pai sa-i multumim lui Ponta......ar fi urmat...?
sau sa ne multumim ca luam la reduceri?
24 noi, 2014
anonim
Polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d.ro

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ