Bilanţ excelent: 20.000 de tineri au ales antreprenoriatul ca opţiune de carieră

| 08 mai, 18:17

Un număr de 20.000 de firme de tip SRL-D au fost înfiinţate la nivel naţional până la data de 7 mai a acestui an şi au fost create aproximativ 50.000 de noi locuri de muncă, se arată într-un comunicat al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România.

Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor aparţinând întreprinzătorilor tineri (S.R.L.-D) a fost lansat în urmă cu patru ani, fiind dedicat iniţial tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, fără experienţă antreprenorială. Programul a fost modificat în iulie 2014 astfel încât orice român, indiferent de vârstă, care nu a mai avut o afacere şi doreşte să îşi deschidă propria microîntreprindere să o poată face în mod gratuit, transmite Agerpres.

Legea prevede scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată, precum şi scutirea de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comerţului.

Iniţiativa a fost lansată la propunerea Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România. Potrivit patronatului citat, succesul programului este recunoscut şi la nivel european, fiind adoptat ca model de bune practici şi replicat în alte ţări ale Uniunii Europene, precum Italia şi Ungaria.

'20.000 de firme înseamnă deja o politică publică de succes, una de susţinere a mediului de afaceri care dă roade şi care capătă substanţă. Astăzi, în România, să devii antreprenor începe să fie o opţiune în carieră la îndemâna a tot mai mulţi tineri, dar şi pentru alte categorii sociale indiferent de vârstă, debutanţi în afaceri. Suntem pe drumul cel bun spre împlinirea dezideratului România - ţara tinerilor antreprenori!', afirmă Florin Jianu, preşedintele PTIR.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ