DANIEL CONSTANTIN, paradox în declarația de avere: cheltuieli de trei ori mai mari decât veniturile

| 06 apr, 18:40

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, declară venituri care nu depășesc suma de 6300 de lei pe lună. Salariul demnitarului este de aproximativ 5000 de lei, lunar.

Veniturile soției, de circa 30.000 de lei pe an, respectiv 2.500 lei pe lună, sunt asigurate de o firmă care se ocupă cu aranjamente florale. Nu există conturi bancare, dar potrivit declarației de avere sunt consemnate două împrumuturi contactate de la președintele fondator al PC, profesorul Dan Voiculescu, în valoare de 100.000, respectiv 195.000 de euro. 

Și mai surprinzător este că vila pe care o deține la Corbeanca, cu o suprafață construită de peste 300 de metri pătrați, nu este închiriată. Vecinii spun că vila pare nelocuită. Conform unor colegi parlamentari, ministrul Agriculturii ar sta într-un complex rezidențial din zona de Nord a Capitalei. Apartamentul nu este trecut în declarația de avere, deci este posibil să fie închiriat. Chiria unui astfel de apartament ar depăși, însă, veniturile, vorbind, în zonă, de cel puțin 1500 de euro, lunar. Mai ales dacă blocul are piscină, loc de joacă, sală de fitness.

Cheltuielile, într-un astfel de complex, ar putea depăși o mie de euro, lunar. Membri PC care au participat la întâlniri cu liderul partidului ne-au declarat că Daniel Constantin a venit cu o limuzină 4x4, pe care pare să o aibă la dispoziție permanent.

Nici mașina nu este trecută în declarația de avere. La minister nu s-au făcut astfel de achiziții. Asigurările și celelalte cheltuieli (combustibil, întreținere) pentru mașinile familiei pot depăși 9000 de lei, lunar.

În PC se discută că Daniel Constantin ar fi renunțat la școala de stat, pentru cei doi copii, care urmează cursurile unei instituții private. Informația poate să-i pună în dificultate pe conservatori, întrucât poate fi folosită în campania electorală. Costurile lunare într-o astfel de școală privată trec de 3500 de lei, pentru un elev.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ