Birchall: Acuzaţiile PDL la adresa Guvernului Ponta, dovadă de maximă ipocrizie

| 07 aug, 2013

Deputatul PSD Ana Birchall consideră că acuzaţiile PDL potrivit cărora actualul executiv nu se ocupă de problema sărăciei reprezintă "o dovadă de maximă ipocrizie" şi arată că fostul guvern Boc a recurs la reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor.

"Observăm cu regret că reprezentanţi ai fostului guvern PDL fie dezinformează cu bună ştiinţă, fie uită repede pentru că au mintea scurtă. Opoziţia anemică vorbeşte cu nonşalanţă de măsurile economice ale guvernului USL, critică fără argumente şi dezinformează de dimineaţa până seara, tocmai pentru a-şi masca propria incompetenţă în actul guvernării pe care toţi românii au fost nevoiţi să îl suporte timp de patru ani", a spus deputatul PSD, potrivit unui comunicat de presă remis joi AGERPRES.

Declaraţia social-democratei vine după ce prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul, care a deţinut postul consilier pe probleme economice în Cabinetul Boc, a susţinut că Executivul condus de Victor Ponta "se hrăneşte prin taxe din buzunarele românilor", ignorând două mari probleme ale României - sărăcia şi şomajul.

"Este o dovadă de maximă ipocrizie să acuzi guvernul Ponta că nu se ocupă de problema sărăciei şi a şomajului atâta timp cât guvernarea Boc, cu oblăduirea consilierilor săi economici, a tăiat, fără discernământ, peste noapte, veniturile salariale ale tuturor bugetarilor cu 25%. Mai mult decât atât, actuala opoziţie acuză guvernul Ponta de introducerea unor taxe suplimentare când, cu nici doi ani în urmă, guvernul PDL a suprataxat cu 5,5% veniturile tuturor pensionarilor din România" a punctat Ana Birchall.

Ea a mai spus că fostul guvern PDL "a atacat pe rând fiecare categorie socio-profesională, pornind de la profesori, până la medici, poliţişti, militari şi pensionari".

"Nu trebuie să uităm de unde a plecat USL acum un an şi patru luni. Guvernul USL a preluat conducerea unei ţări divizate din punct de vedere social, o ţară în care veniturile garantate ale pensionarilor care au muncit pentru fiecare leu din pensie erau reduse, o ţară unde sute de mii de familii de bugetari nu şi-au mai putut susţine cheltuielile şi creditele din cauza tăierilor iraţionale ale camarilei pedeliste, o ţară care îşi pierduse reputaţia în faţa partenerilor externi şi în faţa investitorilor, o ţară fără perspective de viitor", declară Ana Birchall.

Potrivit deputatului, măsurile economice luate de guvernul USL "au început să aducă la însănătoşirea economiei naţionale" şi "sunt apreciate de publicaţii economice de prestigiu cum ar fi The Economist sau The Financial Times".

Birchall mai aminteşte că instituţiile financiare internaţionale au revizuit pe plus creşterea economică pentru anul 2013. 

"Pentru că se pare că este convenabil să îţi uiţi propriile contraperformanţe economice, reamintesc foştilor consilieri economici PDL că rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut într-un an de guvernare USL mai mult decât în ultimii 6 ani adunaţi, ajungând acum la 21%. În timp ce toate programele de finanţare europeană au fost blocate ca urmare a fraudelor pedeliste sancţionate de către CE, guvernul USL a reuşit în mai puţin de un an să redeschidă plăţile către România", a spus deputatul PSD.

În opinia ei, afirmaţiile că reducerea TVA la pâine de la 24% la 9%, măsură ce ar urma să intre în vigoare începând cu 1 septembrie, nu va conduce la scăderea preţului acestui aliment, constituie o dovadă "fie de ignoranţă, fie de rea voinţă, fie de ambele". 

"Până şi fostul premier Boc, probabil într-un moment de slăbiciune, a declarat că scăderea TVA la pâine este o măsură meritorie, dar se pare că acest mesaj nu a ajuns şi la foştii săi subalterni, care ignoră voit, cu rea credinţă, efectele benefice pe care o astfel de măsură le va avea atât asupra bugetului fiecărei familii cât şi asupra economiei în general, inclusiv prin reducerea evaziunii fiscale" a continuat deputatul PSD de Vaslui.

Ea acuză fostul Guvern PDL că "şi-a rotunjit veniturile pe spinarea celor mulţi, celor săraci, pe spinarea pensionarilor, pe spinarea profesorilor şi a medicilor, pe spinarea poliţiştilor şi a militarilor".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ