Birchall: Fenomenul migraționist - unul din factorii care pot influența cel mai mult arhitectura de securitate

| 05 iun, 10:44

Fenomenul migraționist reprezintă unul din factorii care pot influența cel mai mult arhitectura de securitate, în contextul deosebit de complex al amenințărilor la adresa acesteia, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

Potrivit unui comunicat al MAE remis AGERPRES, Ana Birchall va participa, de luni până joi, la Garmisch Partenkirchen, la reuniunea "Migrația internațională și securitatea globală", organizată de Centrul European pentru Studii de Securitate "George C. Marshall", susținut de guvernele SUA și Germaniei, și care va reuni peste 80 de experți și reprezentanți guvernamentali din 45 de țări din Europa, Asia, zona Pacificului, Orientul Mijlociu și Africa.

Participanții la eveniment vor discuta despre perspectivele migrației globale, viitorul securității globale și soluții sustenabile pe care le-ar putea adopta comunitatea internațională la aceste provocări, precizează sursa citată.

"În contextul deosebit de complex al amenințărilor de securitate cu care ne confruntăm la nivel european și nu numai, fenomenul migraționist reprezintă unul din factorii care pot influența cel mai mult arhitectura de securitate. Dincolo de faptul că este necesar, în continuare, să depunem eforturi conjugate pentru a implementa eficient măsurile agreate la nivel european și internațional, este nevoie în permanență de identificarea de noi soluții, care să țină cont în mod special de situația din țările de origine și de tranzit. Este un argument care demonstrează importanța unor astfel de reuniuni, cu atât mai mult cu cât implică nu doar mediul european, ci întreaga comunitate internațională într-un efort conjugat în vederea gestionării fenomenului migraționist și a efectelor sale asupra securității statelor și a cetățenilor noștri", a declarat, conform comunicatului, ministrul Ana Birchall.

Tag-uri: Ana Birchall
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ