BlackBerry evaluează posibilitatea vânzării companiei

| 12 aug, 2013

Producătorul canadian de smartphones BlackBerry a anunţat luni că analizează mai multe "alternative strategice" pentru viitorul companiei, inclusiv posibilitatea vânzării acesteia, transmite AFP.

Compania a precizat într-un comunicat de presă că a înfiinţat un comitet special care va analiza mai multe opţiuni strategice, precum înfiinţarea de companii mixte, parteneriate şi chiar vânzarea companiei, "pentru a creşte valoarea şi a accelera dezvoltarea BlackBerry 10", ultima versiune a sistemului său de operare. De asemenea, BlackBerry a informat că a angajat J.P. Morgan Chase drept consilier.

"Dată fiind importanţa şi soliditatea tehnologiei noastre, dar şi mediul competitiv din industrie, credem că momentul actual este unul adecvat pentru a explora aceste alternative strategice", a declarat Timothy Dattels cel care va prezida comitetul de revizuire.

BlackBerry a fost odată liderul pieţei telefoanelor mobile inteligente, smartphones, însă în ultimii ani a fost devansat de Apple cu telefoanele iPhone dar şi de alţi producători precum Samsung care utilizează sistemul de operare Android dezvoltat de Google. Potrivit firmei de cercetare IDC, cota de piaţă a BlackBerry a scăzut de la aproape 50% în 2009 la mai puţin de 3% în prezent.

Săptămâna trecută, Reuters a informat că firma canadiană analizează posibilitatea delistării de la bursă, după ce capitalizarea sa bursieră a scăzut până la 4,8 miliarde de dolari comparativ cu vârful de 84 miliarde de dolari înregistrat în 2008.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ