BNR va pune în circulație, în scop numismatic, o monedă dedicată lui Nicolae Grigorescu

| 26 apr, 2013

Banca Națională a României (BNR) va pune în circulație, în scop numismatic, începând cu data de 29 aprilie 2013, o monedă din argint dedicată aniversării a 175 de ani de la nașterea lui Nicolae Grigorescu.

Valoarea nominală a monedei zimțate este de 10 lei, are formă rotundă, diametrul de 37 mm și o greutate de 31,103 grame.

Aversul (faţa unei monede)  redă o compoziţie grafică sugerând o paletă de pictură, care prezintă imaginea Muzeului Memorial "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, valoarea nominală "10 LEI", stema României, inscripţia "ROMANIA" şi anul de emisiune "2013".

Reversul monedei prezintă portretul şi semnătura pictorului Nicolae Grigorescu, inscripţia "NICOLAE GRIGORESCU" şi anii între care a trăit artistul "1838-1907".

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 360 de lei/buc. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ