Monedă BNR de argint, dedicată Sf. Constantin şi Elena

| 20 mai, 2013

Moneda are o valoare nominală de 10 lei, formă rotundă, diametru de 37 mm, greutate de 31,103 grame, calitate proof şi cant zimţat.

Aversul monedei redă imaginea Catedralei Patriarhale din Bucureşti, cu hramul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, stema României, inscripţia în arc de cerc 'ROMANIA', valoarea nominală '10 LEI' şi anul de emisiune '2013'.

Reversul monedei prezintă imaginea unei picturi murale din interiorul Catedralei Patriarhale din Bucureşti, reprezentând pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, inscripţiile 'ANUL OMAGIAL AL SFINTILOR IMPARATI', 'Constantin si Elena' şi 'Mediolanum 313', respectiv numele localităţii şi anul în care s-a dat Edictul de toleranţă religioasă.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 360,00 lei/buc. Monedele din argint dedicate Anului omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ