Boboteaza: Patriarhia a pregătit 12 tone de apă sfinţită

| 06 ian, 2014

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, va oficia Sfinţirea cea Mare a Apei (aghiasma mare) în faţa Reşedinţei patriarhale, la sărbătoarea Botezului Domnului, luni, la ora 12.00, după Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala patriarhală.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, va oficia Sfinţirea cea Mare a Apei  în faţa Reşedinţei patriarhale. Patriarhia a  pregătit 24 de vase cu o capacitate de peste 12.000 de litri de apă de la izvorul din Grădina Maicii Domnului de pe Dealul Patriarhiei, care, după sfinţire, va fi oferită credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală cu prilejul sărbătorii Botezului Domnului.

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc luni Boboteaza, care marchează ultima zi din ciclul sărbătorilor de iarnă, dedicată purificării mediului înconjurător, în special sfinţirii apelor.

În credinţa ortodoxă, sărbătoarea reaminteşte de botezul Domnului în apa Iordanului la vârsta de 30 de ani, înainte de a păşi în viaţa publică. Potrivit tradiţiei, la Bobotează se săvârşeşte slujba de sfinţire a apelor 'Agheasma Mare', care are semnificaţia simbolică de act de regenerare cosmică (pământul primeşte germenii noii creaţii, transfigurată prin sfinţirea apelor).

Care sunt tradiţiile de Bobotează

Tag-uri: boboteaza, BOR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 ian, 2014
pensionar
NU ERA MAI BINE LAPTE PENTRU COPII SARACI, MEDICAMENTE PENTRU BOLNAVI, O FELIE DE PAINE PENTRU SARACI???????

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ