Boboteaza şi Sfântul Ion ar putea fi declarate zile libere

| 06 ian, 2014

Boboteaza şi Fântul Ion ar putea fi declarate zile libere. Senatorul PSD Sorin Bota a iniţiat un proiect de lege pentru completarea Codului muncii în care propune declararea a încă trei zile libere, informează RomâniaTv.net.

Boboteaza, Sfântul Ioan şi Luminaţia ar putea fi LIBERE. Sorin Bota a propus ca românii să mai aibă încă trei zile libere, proiectul fiind în Parlament.

"Ziua Morţilor (Luminaţia), sărbătorită la 1 noiembrie în fiecare an, cu precădere în zona Transilvaniei, dar şi în alte părţi ale ţării. Ziua de 1 Noiembrie este declarată zi nelucrătoare în mai multe ţări civilizate din vestul Europei, Botezul Domnului (Boboteaza), dar şi ziua de Sfântul Ioan Botezătorul (6 şi 7 ianuarie), considerate cele mai semnificative şi importante sărbători creştine după Naşterea Domnului (Crăciunul) şi Învierea Domnului (Paştele)', arată senatorul într-un comunicat.

Potrivit prevederilor actuale ale Codului Muncii, românii au 12 zile libere ca sărbători legale pe an. În general, bugetarii au beneficiat de mai multe deoarece Executivul a mai acordat uneori zile libere în plus pentru a lega între ele două sărbători legale.

Un alt proiect legislativ iniţiat de Bota se referă la promovarea produselor agroalimentare locale în supermarketuri.

Proiectul de act normativ prevede ca supermarketurile cu spaţii de desfacere de peste 50 mp să fie obligate să aloce un spaţiu de 10% din suprafaţa şi fondul de marfă, produselor romaneşti provenite din judeţul în care acestea îşi desfăşoară activitatea. Proiectele de lege urmează să fie depuse la Parlament în perioada următoare, adaugă sursa citată.

Bugetarii vor aştepta până de Paşti pentru un nou miniconcediu.

Calendarul zilelor libere în 2014:

Anul Nou

1 ianuarie - miercuri

2 ianuarie - joi

3 ianuarie - vineri

Paşti

20 aprilie - duminica
21 aprilie - luni

Ziua Internaţională a Muncii

1 mai - joi

Rusalii

8 iunie - duminica
9 iunie - luni

Adormirea Maicii Domnului

15 august - vineri

Sfântul Andrei

30 noiembrie - duminica

Ziua Naţională a României

1 decembrie - luni

Crăciun

25 decembrie - joi
26 decembrie - vineri

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ