Bodog despre moțiunea PMP: Un prilej bun pentru mine să lămuresc chestiuni importante

| 13 iun, 19:48

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat marți că moțiunea simplă pe care a anunțat-o PMP ar fi un bun prilej pentru el să lămurească chestiuni importante privind sistemul medical.

"Am aflat despre dorința domnului Eugen Tomac ca PMP să depună o moțiune simplă pe tema Sănătății. În politică, se spune că, atunci când adversarul greșește, e bine să nu îl oprești. Îl felicit pe domnul Eugen Tomac pentru intenția de a pune Sănătatea pe agenda parlamentară și sper ca domnia sa, împreună cu ceilalți colegi de partid, să adune numărul de voturi necesare pentru a introduce moțiunea în Camera Deputaților. Voi citi cu interes argumentele și motivația acestui demers și voi răspunde punct cu punct la fiecare problemă ridicată. Este dreptul Opoziției să aducă critici Guvernului, mai ales critici constructive, dar este și un prilej bun pentru mine, în calitate de ministru al Sănătății, să lămuresc câteva chestiuni importante privind sistemul medical", a afirmat Bodog, pentru AGERPRES.

Ministrul a precizat că, până când moțiunea simplă va fi depusă, consideră demersul PMP drept un exercițiu de imagine.

"Tinerețea și lipsa de experiență pot fi o scuză pentru declarațiile domnului Eugen Tomac. Pe de altă parte, însă, în PMP se află foști membri marcanți ai PDL, în frunte cu Traian Băsescu, în mandatul căruia Sănătatea a cunoscut cea mai mare lovitură din istoria sa post-decembristă. Nu numai că salariile medicilor și ale personalului sanitar au fost tăiate cu 25%, dar zeci de spitale din România au fost închise intempestiv, lăsând pacienții pe drumuri. Este, într-adevăr, dreptul Opoziției să atace Guvernul, dar este și dreptul oricărui cetățean să se apere, prin fapte și adevăr, de impostura celor care se află acum pe băncile Opoziției", a susținut ministrul Sănătății.

PMP, sprijinit de USR, va depune o moțiune simplă pe Sănătate prin care va cere demisia ministrului Florian Bodog, a declarat luni liderul grupului PMP de la Camera Deputaților, Eugen Tomac.

"Observăm că PSD se află într-un continuu exercițiu de imagine și imaginație. O să îl ajutăm pe domnul Dragnea și o să îi dăm o soluție în ceea ce privește remanierile din Guvern, dacă tot vrea să și le facă. Observăm că pentru PSD sloganurile sunt utile doar în campania electorală. Anul trecut le-a promis românilor că medicii vor avea salarii de 3.500 de euro. Observăm că recenta lege a salarizării unitare a amânat această decizie cu o majorare de doar 25% începând de anul viitor. Însă se pare că pentru Ministerul Sănătății bugetul de 7 miliarde de euro nu este suficient pentru a fi cât mai predictibili în ceea ce privește achiziționarea de vaccinuri și, mai mult decât atât, haosul din Sănătate pare să nu ia sfârșit", a spus Tomac.

El a adăugat că moțiunea este susținută și de USR, iar PNL urmează să aibă marți o ședință în care să hotărască dacă se va alătura acestui demers.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ