Bogdan Chirieac și independenţa Justiției: Justiție independentă= Voiculescu liniștit

| 30 sep, 2013

Pentru domnul Chirieac, șef la DC News, ecuația e simplă, Voiculescu nu poate fi decât nevinovat și de aceea tot USL-ul trebuie să-i sară în ajutor. Ce contează că asta ar însemna o intervenție în justiție care nu ar da bine în următorul raport MCV de la Bruxelles? Felix trebuie salvat cu orice preț, chiar dacă împotriva sa mai sunt pe rol alte câteva dosare, inclusiv unul de șantaj în care și Antena 3 este implicată până peste cap.

În ultimele zile cetățenii români care se uită la televizor și au un pic de inteligență au primit dovada definitivă că trustul Intact și-a pierdut ultima fărâmă de profesionalism. Nu că mai avea cineva această impresie, dar anteniștii au reușit să ridice din nou ștacheta în ceea ce privește servilismul nedisimulat la adresa patronului.

Totul a început miercuri 25 septembrie, ziua de naștere a majestății sale, “cool mogulul” Dan Voiculescu. Atunci Antena 1, postul generalist al trustului, a difuzat un filmuleț nerecomandat diabeticilor, în care Varanului i se făcea apologia ca om de afaceri, familist, sportiv, astronaut, expert în fizică cuantică și multe altele. După emisiune, statisticile au înregistrat o creștere bruscă a consumului de lămâi...

Apoi a urmat, a doua zi, “cadoul” primit de venerabilul Felix de la Justiție, o condamnare de 5 ani la închisoare pentru relații necuvenite cu domnișoara ICA. Ce a fost în respectiva seară la Antena 3, așa numitul post de știri al trustului, poate fi definit cel mai bine ca stand-up comedy. Lingăii de serviciu au umplut spațiul de emisie cu atacuri la adresa justiției și a instituțiilor statului, într-o campanie de propagandă pro-Voiculescu purtată fără cea mai mică urmă de decență sau obiectivitate.

Campania a continuat și sâmbătă seara, când condamnării lui Voiculescu i-a fost dedicată în mod integral emisiunea Q&A. Chipurile, o justiție independentă l-ar fi găsit mai mult ca sigur nevinovat pe Voiculescu. Numai că, de această dată, vinovat de condamnarea mogulului nu mai este Traian Băsescu, ci USL-ul, care nu a reușit să scoată justiția de sub influența acestuia.

Principalul exeget al acestei teze a foat ”imparțialul” Bogdan Chirieac, care a afirmat negru pe alb că „după 18 luni de la schimbarea puterii, România trebuia să-și ia democrația înapoi. Vinovat pentru o decizie politică de acest calibru nu mai este Băsescu. O putere de 70% nu este în stare să-și apere cetățenii nici măcar în fața acestor abuzuri grosolane”. Firește, se referea la cetățeanul Voiculescu. Restul cetățenilor jefuiți din combinațiile cu statul ale cetățeanului Voiculescu sunt o cantitate neglijabilă.

Pentru domnul Chirieac, șef la DC News, ecuația e simplă, Voiculescu nu poate fi decât nevinovat și de aceea tot USL-ul trebuie să-i sară în ajutor. Ce contează că asta ar însemna o intervenție în justiție care nu ar da bine în următorul raport MCV de la Bruxelles? Felix trebuie salvat cu orice preț, chiar dacă împotriva sa mai sunt pe rol alte câteva dosare, inclusiv unul de șantaj în care și Antena 3 este implicată până peste cap.

Că anteniștii au făcut zid în jurul lui Voiculescu, nu este până la urmă de mirare. În trustul lui Voiculescu nu supraviețuiesc decât jurnaliștii care cântă gros și grețos osanale lui dom’ profesor.  Că acestora li se alătură și analiști pretinși ”independenți” nu este iarăși de mirare. Banul e ochiul dracului.

Ceea ce miră totuși este că în tot acest cor de lingăi nu se găsește nimeni care să realizeze că, în realitate, nu-i fac niciun bine lui Voiculescu. Și Ceaușescu a încercat să dea vina pe ”agenturile străine” când i-a ajuns cuțitul la os, dar asta nu a făcut decât să accentueze ura și repulsia românilor față de el. Ceea ce ar trebui să îi servească drept învățătură de minte lui Voiculescu și să îl determine să își asume bărbătește responsabilitatea propriilor fapte, în loc să caute cu lașitate țapi ispășitori în toate colțurile eșicherului politic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 sep, 2013
PETRUS
LA PUSCARIE CU INFRACTORII TURNATORULUI BASESCU
Chiriac are dreptate. Justitia din Romania este controlata in totalitate de infractorul turnator Basescu. Nu se poate sa intre la puscarie un om nevinovat precum Voiculescu, iar mafiotii turnatorului Basescu sa nu raspunda pentru infractiunile pe care le-au comis.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ