Bogdan Ciucă: Comisia juridică va relua dezbaterile pe modificarea codurilor penale după 15 martie

| 01 mar, 12:53

Comisia juridică a Camerei Deputaților va lua în dezbatere cele peste 60 de decizii ale Curții Constituționale și modificări ale codurilor penale după data de 15 martie, a anunțat marți președintele comisiei, Bogdan Ciucă.

"Vom face o scrisoare către Biroul permanent, cu un calendar, după 15 martie, cu privire la reluarea dezbaterilor pe proiectele de lege privind modificarea Codului penal și a celui de procedură penală. Înalta Curte de Casație și Justiție a cerut ca luarea în discuție a acestor proiecte să se facă după data de 15 martie, sunt bilanțuri la parchete, instanțe. O să stabilim de comun acord calendarul, ca toate instituțiile să poată participa, trebuie să ținem cont că începe campania electorală, sunt multe sărbători", a afirmat Ciucă, în cadrul ședinței Comisiei juridice.

El a adăugat că, "după mai multe episoade comentate public" cu privire la coduri penale, subiectul "s-a repus pe tapet odată cu raportul MCV", moment în care multe instituții au cerut rediscutarea acestor proiecte.

Comisia juridică a respins marți două proiecte care vizau vechile coduri penal și de procedură penală, ambele vizând vechea legislație. La comisie mai există peste 30 de decizii ale Curții Constituționale privind cele două coduri și 34 de inițiative legislative care au în vedere modificarea codurilor și care trebuie să primească raport.

"Nu faptul că s-au adunat multe proiecte la comisie ne îngrijorează, ci faptul că suntem sesizați de profesioniști care simt nevoia clarificării rezultate ca urmare a deciziilor Curții, a aplicărilor directivelor. Am avut ceva discuții inclusiv cu Ministerul Justiției, care dorește deblocarea acestei teme. Ne-am gândit ca săptămâna viitoare să punem iarăși pe ordinea de zi, și probabil că o să punem, o ordonanță a Guvernului care include o directivă pentru a nu intra în infringement și care nu ridică probleme sensibile, ca să putem intra într-un calendar rezolvând pas cu pas probleme care pot fi rezolvate, cu soluții comune", a menționat Bogdan Ciucă.

Tag-uri: bogdan ciuca, MCV
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ