Bogdan Stanoevici: Susţin ideea votului prin corespondenţă

| 06 sep, 2014

Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a declarat că susţine ideea votului prin corespondenţă, care recunoaşte că este cerut de multă vreme de românii stabiliţi în afara graniţelor.

"Susţin votul prin corespondenţă. E un proiect care este de mult pe masa de lucru. Problema este că implementarea unui astfel de proiect este extrem de complexă, necesită nu numai capital financiar, dar şi capital uman. E vorba de o tehnologie, e vorba de un sistem de securizare care să nu poată fi folosit în detrimentul scopului pentru care a fost creat. Dar este o cerere care vine de peste tot din lume şi, într-adevăr, se lucrează la acest lucru. Deja trebuie refăcute listele, trebuie să putem să avem o imagine cât mai clară a prezenţei românilor în străinătate, lucru care nu este deloc uşor. Cifrele variază între cifrele oficiale ale direcţiilor consulare, ale ambasadelor, ale autorităţilor locale, ale bisericilor şi ale românilor', a spus Stanoevici.

Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni a precizat că un astfel de proiect este îngreunat şi de faptul că nu toţi românii se înregistrează în ţările în care se stabilesc, astfel de prevederi exprese existând în puţine ţări, cum ar fi Spania şi Austria.

Bogdan Stanoevici a spus că nu poate prevedea exact un termen până la care votul prin corespondenţă va putea fi pus în aplicare, în primul rând trebuind să existe o evidenţă clară a cetăţenilor stabiliţi în alte state.

Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni a participat, sâmbătă, la întâlniri cu primarii şi cu mediul de afaceri din judeţul Bistriţa-Năsăud, la care au mai fost prezenţi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ministrul delegat pentru Ape şi Păduri, Doina Pană, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ