Borbely: În momentul de faţă e clar că există o criză în cadrul USL

| 12 sep, 2013

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, consideră că la momentul actual există o criză în cadrul USL, generată de poziţiile divergente cu privire la proiectul Roşia Montană, menţionând că partidele din cadrul Uniunii trebuie să clarifice problema în interior.

"După 23 de ani, pot realiza că putem avea surprize de acest gen. Păi când este coaliţie, când este USL, când ai o problemă aşa de importantă ca Roşia Montană, păi stai două săptămâni cu toţi cei care pot să îţi dea detalii, discuţi toate variantele posibile şi iei o decizie la nivelul USL-ului, ori da, ori ba. Şi atunci vii în faţa cetăţenilor. Deci trebuie să spun că, în momentul de faţă, e clar că există o criză în cadrul USL-ului, o criză pe care trebuie să o clarifice ei între ei, să clarifice care e poziţia USL cu Roşia Montană şi să iasă din această stare incertă", a subliniat Borbely, citat de Agerpres.

Politicianul consideră că, după divergenţele apărute între cei doi lideri ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, ar fi trebuit să iasă cineva să explice exact proiectul, atât pentru public, cât şi pentru cei care vor vota în Parlament.

"Dar nu s-a explicat, pe nepusă masă s-a înaintat către Parlament şi e clar că mulţi îşi dau cu părerea şi nici măcar nu cunosc - şi cei care cunosc, văd că tac din gură sau nu prea explică cum ar trebui. Eu stau şi mă mir în continuare, după 23 de ani, ce noutăţi spectaculoase pot să ne ofere politicienii români", a afirmat Laszlo Borbely.

Vicepreşedintele politic al UDMR a mai spus că Uniunea face o opoziţie constructivă în această perioadă şi a respins ideea că s-ar pregăti să intre la guvernare.

"UDMR e normal, ca şi altă formaţiune politică, să se gândească şi la o eventuală guvernare. Dar în momentul de faţă, nu ne preocupă acest lucru. Evident, e problema USL să rezolve această criză internă. Noi, UDMR am avut o poziţie foarte clară şi până acum şi ne bucură că au fost recepţionate solicitările noastre. Să vedem dacă se vor materializa", a spus Laszlo Borbely. 

Politicianul a precizat că se referă la o serie de decizii sociale, la plăţi care nu s-au făcut în acest an pe unele programe de infrastructură locală şi că aşteaptă să vadă dacă sumele amintite se regăsesc la rectificarea bugetară şi în bugetul pe anul viitor. 

"Eu cred că acestea sunt lucrurile importante, restul sunt speculaţii. Avem un Guvern, avem un Parlament de 70 la sută, să-şi facă treaba! Restul sunt speculaţii, în momentul de faţă, cu o eventuală participare a UDMR la guvernare sau nu. Acum să vedem bugetul pe 2014, vom avea o discuţie cu Guvernul şi cu coaliţia, pe bugetul UE între 2014 şi 2020, despre care văd că nu discută nimeni şi cred că este cel mai important pentru România cum cheltuim acei 45 de miliarde de euro. Deci vom avea aceste întâlniri punctuale cu ei, dar restul e speculaţie", a mai spus Laszlo Borbely.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ