DNA: NUP pentru Laszlo Borbely

| 17 ian, 2014

Procurorii DNA au dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Laszlo Borbely pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi pentru fals în declaraţii, în timp ce ceilalţi trei inculpaţi au fost trimişi în judecată.

'Având în vedere că, la data de 11.09.2012, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea procurorilor DNA de încuviinţare a urmăririi penale (încuviinţare necesară din cauză că, la acea dată, numitul Borbely Laszlo deţinea calitatea de ministru şi pe cea de deputat) în cauză s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de numitul Borbely Laszlo pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi pentru fals în declaraţii ', arată DNA într-un comunicat de presa.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a lui Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului şi Pădurilor la data faptelor, pentru complicitate la trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, Ioan Ciocan, administrator la SC Lescaci Com SRL Negreşti Oaş, şi Anton-Petru Molnar, administrator de fapt la SC Azimut Com SRL Acăţari, ambii pentru cumpărare de influenţă.

În rechizitoriu s-a reţinut că, în 2011, inculpatul Ciocan i-a remis numitului Laszlo Borbely - ministru al Mediului şi Pădurilor, prin intermediul inculpatului Szepessy, foloase necuvenite constând în renovarea şi utilarea apartamentului demnitarului, în valoare de aproximativ 81.000 lei, pentru ca acesta să-şi exercite influenţa asupra unor funcţionari din cadrul Administraţiei Naţionale 'Apele Române' (instituţie aflată în coordonarea ministerului Mediului), pentru a-i determina să favorizeze firma acestuia la diferite licitaţii organizate prin Administraţiile Bazinale din teritoriu.

'SC Lescaci Com SRL Negreşti Oaş a încheiat, în perioada 2010 - 2011, cu unităţi din subordinea AN 'Apele Române' (Administraţia Bazinală de Apă 'Someş Tisa', Administraţia Bazinală de Apă 'Banat', Administraţia Bazinală de Apă 'Olt', Administraţia Bazinală de Apă Buzău - Ialomiţa', Administraţia Bazinală de Apă 'Siret', Administraţia Bazinală de Apă 'Prut - Bârlad' şi Administraţia Bazinală de Apă 'Dobrogea - Litoral') un număr de 19 contracte de execuţie de lucrări şi numeroase acte adiţionale la aceste contracte, toate având ca obiect regularizări, amenajări, îndiguiri sau recalibrări ale cursurilor unor ape aflate în administrarea unităţilor sus menţionate. Valoarea totală a acestor 19 contracte s-a ridicat la suma de 295.037.846 lei (inclusiv TVA)' , arată DNA.

În aceeaşi perioadă, inculpatul Molnar i-a remis numitului Borbely foloase necuvenite constând în reamenajarea şi extinderea unui imobil, proprietate extratabulară a acestuia, în valoare de peste 112.000 lei, pentru ca acesta să-şi exercite influenţa asupra unor funcţionari din cadrul AN 'Apele Române' pentru a-i determina să favorizeze societatea acestuia la diferite licitaţii organizate.

'În cursul anilor 2010 - 2011, SC Azimut SRL Acăţari a încheiat cu AN 'Apele Române' (Administraţia Bazinală de Apă 'Mureş') un număr de trei contracte de specialitate având ca obiect lucrări hidrotehnice şi două contracte de lucrări în subantrepriză cu S.C. Lescaci Com SRL Negreşti Oaş', mai subliniază sursa citată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ