Braşovul ar putea avea peste 3 ani un stadion occidental, comparabil cu Naţional Arena din Bucureşti

| 09 ian, 2014

Primarul Braşovului, George Scripcaru a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că pe lista de investiţii care trebuie inclusă în proiectul de buget pe 2014, pentru a se putea elabora documentaţia, va fi şi construcţia unui stadion de mari dimensiuni.

'Plecăm de la un concept pe care îl avem în momentul de faţă, o dorinţă, o idee. În ultimele luni, am avut posibilitatea să discutăm acest lucru la nivelul unor factori de decizie guvernamentali. Am înţeles că există această oportunitate de a se construi un stadion la Braşov, într-o structură de cofinanţare din partea Guvernului şi a municipalităţii. Am stabilit traseele, ca să spun aşa, am discutat şi la nivel local cu cei care sunt în structura de guvernare acum, cu domnul ministru Constantin Niţă. Trebuie să elaborăm documentele necesare care să determine costurile, indicatorii tehnico-economici care să fie luaţi în discuţie la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale, după care să pornim acest proiect', a precizat Scripcaru.

El a subliniat că valoare investiţie se va cunoaşte numai după elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic.

'Putem spune acum 10, 20, 30 de milioane de euro, dar suma depinde de dimensiunea acestuia, de capacitate, de dotări şi altele. Bănuiesc că există o strategie la nivelul Guvernului cu o structură de fonduri proprii sau accesate, care se referă nu numai la Braşov, ci şi la alte oraşe din ţară. Ar fi păcat ca noi să scăpăm o astfel de oportunitate în detrimentul altor oraşe, cum ar fi Craiova. Să se construiască stadion şi la Craiova, dar să se facă şi la Braşov', a afirmat Scripcaru.

Proiectul construcţiei unui stadion de mari dimensiuni la Braşov a fost prezentat la finalul lunii decembrie 2013, într-o conferinţă de presă susţinută la Braşov de ministrul Constantin Niţă, care preciza la acea vreme că ar fi vorba despre unul cu o capacitate de 25.000 de locuri. El spunea că este un proiect important pentru Braşov pe care îl are în atenţie, fără, însă, să dea alte amănunte.

Primarul George Scripcaru a mai adăugat că orice infrastructură în domeniul sportiv este bine venită, pe lângă faptul că răspunde unei necesităţi reprezentând şi o modalitate de creare a unor noi locuri de muncă. 

Municipiul Braşov are în acest moment un singur stadion omologat, 'Tineretului', cu o capacitate de 12.500 de locuri, pe care joacă cele două echipe de fotbal din Liga I, F.C Braşov şi Corona Braşov.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ