BRD şi-a sporit profitul cu aproape 60% în primele şase luni

| 01 aug, 2013

BRD - Groupe Societe Generale (BRD) a avut în primul semestru un profit net de 62 milioane de lei, în creştere cu 58% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, iar volumul creditelor acordate s-a diminuat cu 1%, potrivit informaţiilor transmise de bancă Bursei de Valori Bucureşti.

"La nivelul sistemului bancar, prima jumătate a anului 2013 a fost caracterizată printr-o activitate de creditare în pierdere de viteză. În consecinţă, BRD a acţionat într-un mediu economic marcat de o cerere slabă de credite atât din partea clientelei de persoane fizice, cât şi din partea companiilor, care şi-au limitat investiţiile", se arată într-un comunicat al băncii.

După primele trei luni ale anului, banca raporta un profit net de 13 milioane de lei, în scădere cu 84% faţă de aceeaşi perioadă din 2012. În primul semestru al anului trecut, profitul net al băncii s-a situat la 39,4 milioane de lei.

Volumul total al creditelor brute a ajuns la jumătatea anului la 34,85 miliarde lei, cu 1% mai puţin faţă de 30 iunie 2012. Depozitele au avansat însă cu 0,9%, la 33,26 miliarde lei, pe fondul creşterii economisirii în valută.

Tag-uri: BRD
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ