Bucureştenii au obosit de la proteste

| 23 sep, 2013

Bucureştiul are profilul tipic al agitaţiei specifice oricărei metropole. Un du-te vino continuu, o viaţă într-un ritm alert, un furnicar în care fiecare are câte ceva de făcut. După o săptămână de lucru încărcată, fiecare bucureştean are pretenţia perfect legitimă de a se relaxa în weekend, de a-şi reîncarca bateriile pentru săptămâna ce vine.

Când protestele se permanentizează nejustificat, şi mai ales când mişcările din stradă sunt confiscate şi ulterior deturnate de către diferite grupuri de interese, protestul spontan şi nedisimulat se transformă într-o formă de manipulare. Iar cei mai mulţi bucureşteni care au ieşit în stradă în numele unor idei s-au trezit că sunt folosiţi drept masă de manevră. Ceea ce a determinat majoritatea lor să renunţe. Aşa se explică reducerea drastică a numărului protestatarilor din Piaţa Universităţii. Dacă acum o săptămână discutam de aproximativ 15.000 de protestatari, numărul lor s-a redus în weekend-ul recent încheiat, ajungând la numai 7.000 de oameni. Aşadar, bucureştenii au zis “pas” protestelor fiindcă au obosit şi nu se mai regăsesc în “spiritul Pieţei”, iar în stradă au mai rămas protestatarii de serviciu, antamaţi de ONG-uri sponsorizate generos de către George Soros sau mobilizați de extremist.

Desigur, s-a speculat foarte mult asupra numărului celor care au participat la mişcările de protest, de la câteva mii de persoane, la hiperbolizări ale fenomenului lipsite de orice fel de credibilitate în care erau avansate cifre astronomice de genul 30-40.000 de oameni. Sunt, grosso modo, în jur de 10.000 de oameni care protestează în Bucureşti. Iar problema este aceea că manifestanţii deranjează viaţa celorlaţi peste 2.500.000 de locuitori ai Capitalei. Nu vă ascund că, sâmbătă seară, am făcut o oră de la Romană până la Timpuri noi, distanţă pe care în mod normal o parcurg în zece minute.

Afinitatea bucureştenilor faţă de diferitele proteste din Bucureşti este inexistentă. De curiozitate, am realizat un scurt vox populi în weekend, iar majoritatea celor pe care i-am întrebat cu privire la proteste nici măcar nu cunoşteau ce vor cei care protestau. Ceea ce spune multe despre cât de puţin conectaţi sunt locuitorii Capitalei la agenda manifestaţiilor de stradă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 sep, 2013
sonia
La munca!
m-am saturat de caraghiosii aia care protesteaza -aia sunt ecologisti??hai sa fim seriosi -aia habar NU au de acest Proiect!sunt acolo la mobilizarea CELOR PLATITI gras sa MANIPULEZE!!!ce fete au!!La munca putorilor!!!!!!!!!!!!!!
23 sep, 2013
dan
sonia nu ca esti tu o putoare nenorocita?cei 20mii din piata au ajuns la concluzia asta despre tine putoareo
23 sep, 2013
cantautor
"De curiozitate, am realizat un scurt vox populi în weekend............."
hai ca esti tare de tot....
deranjeaza pe cei 2500.000 de oameni...
si mai tare...
mai ramanea sa spui ca ii deranjeaza pe cei 7,4 mil...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ