Bucureştenii protestează împotriva maidanezilor: "Strada mea nu e coteţ!"

| 08 sep, 2013

Circa 300 de persoane protestează, la această oră, în Parcul Izvor din Bucureşti, cerând ridicarea câinilor maidanezi de pe străzile Capitalei, pentru siguranţa locuitorilor.

Printre ei sunt si părinţii băieţelului mâncat de câini acum câteva zile.

Potrivit Mediafax, participanţii, de toate vârstele, au venit cu pancarte pe care sunt scrise mesaje printre care "A.S.P.A., asumă-ţi!", "Nu sunt hrană pentru câini!", "Strada mea nu e coteţ" şi "Vrem «legea lui Ionuţ»!".

La protest au fost aduse, de asemenea, fotografii ale primarului general Sorin Oprescu şi ale edililor de sector, cu mesajul "Asumă-ţi!", precum şi pancarte cu poza lui Ionuţ Anghel - copilul de patru ani decedat după ce a fost muşcat de câini vagabonzi în Capitală -, cu mesajul "De ce?".

Prin acest protest, participanţii cer autorităţilor să ia măsuri imediate şi eficiente pentru asigurarea dreptului la viaţă şi siguranţă, într-un oraş "liber" de câini vagabonzi. Ei scandează, printre altele, "Fără referendum!", cu referire la scrutinul privind eutanasierea câinilor fără stăpân, iniţiat de Oprescu.

Organizatoarea protestului, Nadine Apostolescu, a venit la protest cu un tricou negru pe care este scris mesajul "Aşa nu se mai poate!". Potrivit autorităţilor, pentru acest protest au fost mobilizaţi 100 de jandarmi.

Acţiunea este autorizată de Primăria Capitalei, între orele 11.00 şi 14.00, ca urmare a unei cereri depuse de Nadine Apostolescu în 4 septembrie. Aceasta a afirmat că, după anunţarea protestului, ar fi primit mesaje de ameninţare. La protest şi-au anunţat participarea şi reprezentanţii comunităţii online a părinţilor şi cei ai asociaţiei Pro Civilizaţie Secolul 21.

Un alt protest referitor la problema câinilor fără stăpân a fost autorizat pentru mâine, între orele 18.00 şi 19.45, tot în alveola de la Parcul Izvor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 sep, 2013
Ina
Propun eutanasierea celui care a curmat viata actorului Constantin Ghenescu, putea fi oricare dintre noi! Asta de ce a fost repus in libertate ca un caine? Si totusi trebuie sa ne gandim ca asa cum nu toti tinerii sunt criminali, la fel nici toti cainii nu sunt ucigasi. Puteam fi noi in locul acestui biet om.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ