Despăgubiri URIAȘE în cazul Ionut Anghel, copilul ucis de maidanezi. Cât va primi familia acestuia

| 29 mai, 13:50

Judecătorii Sectorului 2 au dat verdictul în cazul copilului sfâșiat de câini, astfel că proprietarul terenului a primit 3 ani de închisoare cu suspendare, iar familia va primi daune morale de 2,4 milioane de euro. Despăgubirile sunt pentru fiecare membru al familiei. Fiecare dintre părinți va primi 600.000 euro, iar fratele băiatului va primi 1,2 milioane de euro.

Administrația domeniului public sector 2 a primit o amendă de 300.000 de lei, la fel ca firma SC Tei Rezidențial SRL.

Pe latură civilă, judecătorii au decis ca Administrația Domeniului Public Sector 2 București, SC Tei Rezidențial SRL București și Constantin Ciorăscu să plătească în solidar următoarele sume: 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Ion Valentin Anghel (tatăl lui Ionuț), 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Felicia Andreea Felicia (mama lui Ionuț) și 1,2 milioane euro cu titlu de daune morale către Andrei Anghel (fratele mai mare al lui Ionuț).

Magistrații au menținut sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile ale firmei SC Tei Rezidențial SRL, până la concurența sumei de 1,7 milioane euro.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Avocatul familiei Anghel, Virgilică Papuc, a declarat la B1 TV că decizia este una foarte bună şi că va discuta cu familia dacă se va face recurs sau nu.

"E o decizie corectă, satisfăcătoare la acest moment. Mulțumim magistraților că au făcut ceea ce trebuie. Vom discuta cu părinții în privința unei căi de atac dacă va fi cazul. Li s-a făcut dreptate și e cel mai important lucru. E o sentință pozitivă care ne mulțumește la acest moment. Vrem să o facem definitivă", a declarat avocatul.

Pe 2 septembrie 2013, o femeie a sunat la 112 și a spus că și-a pierdut în Parcul Tei din sectorul 2 al Capitalei unul dintre cei doi nepoți, aceștia având patru (Ionuț Anghel) și, respectiv, șase ani (Andrei Anghel).

La scurt timp, copilul de șase ani a venit la bunica lui și i-a spus că Ionuț este încolțit de câini. Femeia s-a dus la locul incidentului, însă băiatul era mort.

Procurorii de la Parchetul General au acuzat ADP Sector 2 că nu a luat măsuri corespunzătoare de împrejmuire/delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat în imediata vecinătate, fapt care a permis trecerea celor doi minori într-o zonă sălbatică și a creat condițiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neîngrădit, păzit de șapte câini, al căror atac a condus la decesul unui minor.

"De asemenea, în sarcina inculpaților SC Rezidențial SRL București și Ciorăscu Constantin (în calitate de administrator al acestei societăți) s-a reținut faptul că nu au asigurat cadrul organizatoric apt să preîntâmpine atacul canin asupra minorului A.I.C., prin menținerea integrității împrejmuirii, pentru ținerea câinilor societății exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit al firmei și prin îndeplinirea obligațiilor ce decurg din legislația referitoare la deținerea de câini, inclusiv a celor periculoși sau agresivi, împrejurări care au dus la moartea minorului Anghel Ionuț", susțin procurorii.

 

Tag-uri: ionuţ anghel
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ