Categoriile de bugetari care vor primi salarii aproape duble dacă şcolile şi grădiniţele se închid

| 28 aug, 20:15

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat care sunt categoriile de angajaţi din sistemul public care nu pot sta acasă cu ai lor copii în cazul în care şcolile sau grădiniţele se închid în contextul crizei sanitare actuale. Aceşti bugetari vor primi o majorare de 75% din salariu.

"O nouă măsură adoptată în şedinţa de ieri a Guvernului se referă la începerea anului şcolar. Noua măsură se adresează părinţilor care sunt nevoiţi să rămână acasă cu copii până în 12 ani. E o măsură similară celei din perioada stării de urgenţă. Doar un singur părinte poate rămâne acasă dacă clasa/şcoala este închisă. Aceştia vor primi 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut. Fac excepţie salariaţii din domeniile Apărare, ordine publică, sănătate şi penitenciare, considerate strategice. Aceşti angajaţi nu vor putea rămâne acasă. Dacă amândoi părinţii lucrează vor primi o majorare de 75% din salariu. Angajatorul plăteşte şi decontează la AJOFM în termen de 15 zile", a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, potrivit RomâniaTV.net.

Citeşte şi Ministrul Muncii vrea să sprijine programul de lucru flexibil: Salariaţii ar primi 87,5% pentru doar 50% din program

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a declarat vineri că pentru şomajul tehnic au fost făcute plăţi de peste 4,8 milioane de lei pentru 1,3 milioane de beneficiari, iar cele mai multe au fost făcute în Bucureşti, Cluj şi Timiş.

“La sfârşitul lunii august situaţia aplicării acestor m-suri este după cum urmează: pentru şomajul tehnic la începutul stării de urgenţă, având o serie de domenii cărora ne-am adresat cu această măsură şi care domenii au presupus o mobilizare extraordinară din partea tuturor angajaţilor, am efectuat plăţi de peste 4,8 miliarde de lei pentru 1,3 milioane de beneficiari. Reamintesc e vorba de salariaţi având contractele de muncă suspendate şi profesionişti”, a afirmat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a precizat că cele mai multe plăţi au fost făcute în Bucureşti, Cluj şi în Timiş.

Citeşte şi Ministrul Muncii: Este necesar un sistem mai riguros de contorizare a orelor suplimentare de muncă

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ